България е на трето място в Европейския съюз по най-голям

...
България е на трето място в Европейския съюз по най-голям
Коментари Харесай

България е трета в ЕС по най-силен ръст на строителството през септември

България е на трето място в Европейския съюз по максимален растеж на строителството през септември по отношение на година по-рано, излиза наяве от последните данни на Евростат. Годишното увеличение на продукция у нас доближава 6.9%.

Най-голям растеж в строителството е регистрирано в Румъния - с 28.8% по отношение на година по-рано. Веднага по-късно е Унгария с нарастване от 17.8% през септември.

В същото време в страни като Испания, Словения и Франция се регистрират най-големите спадове на строителната продукция през септември на годишна база. Там пониженията са надлежно с 10, 8.1 и 2.6%.

На месечна база Словакия е страната, в която Евростат регистрира най-силен растеж на строителната продукция - 6.3%, а в Швеция е регистриран най-силен спад от 4.9% по отношение на месец август.

Инфраструктурното строителство в Европейски Съюз през месец септември отбелязва растеж от 1.8% по отношение на месец по-рано, а на годишна база нарастването е от 2.4%. В същото време сградното строителство понижава през септември по отношение на август, а в съпоставяне със септември 2018 година остава без смяна. Като цяло строителната продукция през септември в Европейски Съюз нараства с 0.3% по отношение на август и също с 0.3% по отношение на септември 2018 г./economic.bg
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР