България е на прага за втори път в историята да

...
България е на прага за втори път в историята да
Коментари Харесай

България може да остане без тенисист на олимпийските игри в Токио

България е на прага за повторно в историята да остане без тенисист на олимпийските игри. До този процес ще се стигне, в случай че Григор Димитров не вземе присъединяване в мачовете за купа „ Дейвис “, написа DCnews.

Най-добрият ни играч, който изживява сериозна рецесия в представянето си на професионалния тур, изпадна до 52-ро място в международната класация. Въпреки проблемите му капитанът на България Тодор Енев продължава да се надява, че хасковлията въпреки всичко ще промени решението си и още веднъж ще играе за родината си. Нещо, за което прикани и министър председателят на страната Бойко Борисов.

„ Предстои доста тежка борба в Южна Африка (през септември), противникът е доста мощен, има състезатели в първите 100 на сингъл и първите 50 на двойки. Ние имаме доста млад състав, който е подготвен за борба и всичко е допустимо. Първата покана към Григор беше отправена още напълно при започване на годината, с цел да има задоволително време да я съобрази с правенето на цялостната си стратегия.

Разбира се, че по-късно последва връзка и още няколко предложения, свързани и с детайлностите по уточняването на датите и дестинацията за мача. Но като отговор продължава да няма смяна в това купа „ Дейвис “ да влиза в проектите на Григор и щаба му. А това автоматизирано ни праща и към тематиката, че не би могло да се включи и присъединяване на олимпийските игри.

Естествено, че съм угрижен за присъединяване на най-хубавия български тенисист в Токио. Затова и в връзката с щаба му даже съм изпратил още веднъж като увещание критериите, аргументирайки безпокойството си, че Григор Димитров не ги е покрил. Като капитан на България безусловно разумно е да желая най-хубавият ни тенисист с изключение на да се показва сполучливо в турнирните си мачове, да играе и за националния тим за купа „ Дейвис “, както и да показва страната ни на олимпийските игри “, показа пред Блиц Тодор Енев.

При състояние че Григор Димитров не играе за България против Южна Африка през септември, то той няма по какъв начин да отговори на критериите за присъединяване в Токио следващата година. Ако това фактически се случи, страната ни ще остане без участник в Токио поради и нежеланата позиция на женския ни тенис сега.

Единственият сходен случай датира от Сидни 2000, когато страната ни още веднъж не съумя да излъчи представител на Игрите. България има огромни обичаи на олимпиади в този спорт. Мануела Малеева завоюва бронз от Сеул 1988, където тенисът се завърна в олимпийското семейство, откъдето бе изваден още през далечната 1924-а.
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР