България е на прага на първото си председателство на Съвета

...
България е на прага на първото си председателство на Съвета
Коментари Харесай

Светослав Георгиев, хотел Маринела: Посрещаме европредседателството с много нововъведения

България е на прага на първото си председателство на Съвета на Европейския съюз. Хотел „ Маринела “, част от „ Виктория Груп “, бе определен след конкурс да одобри високопоставените посетители по време на форума. За многочислените провокации пред екипа на хотела, условията на делегатите и огромните нововъведения и усъвършенствания в „ Маринела “, беседваме със Светослав Георгиев, шеф „ Продажби “ на хотелската верига.

Г-н Георгиев, какъв брой са резервираните нощувки в „ Маринела “ от посетители, идващи в София поради европейското председателство?

Делегатите са разграничени в няколко класа, според от задачата на визитата и събитията в които ще вземат присъединяване. България като страна хазаин поема разхода по настаняването на делегатите от Клас А. След прекосяването на строга процедура, Хотел Маринела София, си завоюва правото да поддържа нашата администрация в настаняването точно на делегатите от този клас. Общия брой нощувки е 1800.

Поради дефицита на високо категорийни бази за настаняване в София, отговарящи най-много на условието за непосредственост до главните местоположения на събитията от календара на семейството, ние поехме съществени задължения и към настаняването на делегати от другите класове.

А какъв брой нощувки прогнозирате, че ще бъдат осъществени единствено поради европредседателството ни?

Общия планиран брой нощувки за интервала е 22 000 за целия интервал на европредседателството в цяла София. Като изключим нощувките от клас А, всички останали ще бъдат резервирани инидивидуално от делегатите. Председателството се състои от над 100 събития, като за всяко от тях, според от местоположението в която се случват (НДК, Бояна или друго) са подбрани хотели, които дават отговор на условията и надлежно пазят стаи за интервала на всяко от събитията. Така делегатите получават опция да избират. Избора си вършат 45-25 дни преди началото на обещано събитие, което не ни разрешава да създадем напълно точна оценка на броя нощувки, които Хотел Маринела София ще осъществя за целия интервал. Разбира се ние сме наясно, че нищо не идва безплатно и заради тази причина, ние се приготвяме, създавайки подобаващи условия за европейския и международен политически и бизнес хайлайф от над една година. Превръщаме хотела в натурален избор на делегатите. Обновени са обществени пространства, огромен брой стаи, заведения, спортни съоражения и други Преди седмица отвори порти най-новия ресторант „ Булгар “, който съчетава съвременен дизайн с типично български ястия и акценти в интериора. Той е част от концепцията „ Град в Града “. В рамките на този мега план предлагаме 440 стаи и жилища, в това число и най-големия президенстски апартамент в София. 10 ресторанта, бара и нощни заведения. Най-големия хотелски закрит плувен басейн в София. Създадохме най-голямата хотелска мултифункционална зала - ЕФЕ, която предлага 1100 кв.м закрита конферентна и банкетна повърхност. Тя добави най-голямата хотелска инфраструктура за образуване на конференции, конгреси, срещи и други събития, състояща се от 14 зали и общо 2700 кв.м закрита и 1800 открита конферентна повърхност.

Резервационния развой също е добре проведен и обмислен. Зад него стои солидна инвестиция в най-авангардната хотелска технология. Делегатите ще имат опция единствено с няколко клика да резервират стая, за съответното събитие, което посещават.

Какъв вид са стаите, които биват наемани най-често от гостите за европредседателството?

Всички видове стаи дават отговор на условията. Най-високият сан посетители ще бъдат настанени в най-новитие ни стаи, наречени Премиум. Те съчетават технология, комфорт и дизайн. Проектът бе утвърден от проектант Акира Кумазава, изпълнителен шеф на KISHO KUROKAWA architect & associates, компанията проектирала и взела участие в построяването на хотела през 70те години.

Съгласно публично известие, българската страна поема възнаграждение единствено на настаняването на гостите на най-високата категория събития от програмата на европредседателството ни. Има ли специфични условия за стаите, които ще бъдат резервирани по тази линия?

Стаите, които сме планували за делегатите минаха сполучливо няколко равнища на ревизия, както от нашата държавна администрация и служби за сигурност, по този начин и от посолствата на страните, които ще излъчат делегати по събитията през идващите 6 месеца. Всички специфични условия бяха покрити. Те бяха свързани главно с функционалност, сигурност и безопастост.

Имат ли ВИП гостите за европредседателството условия, отвън заплатеното от българската страна и какви са те?

ВИП гостите имат извънредно плаваща стратегия и на практика информация за сходни визити ще се получават в последния миг. Към този миг ние преглеждаме всички делегати и посетители на хотела, като ВИП. Това опитваме да възпитаме и у чиновниците на компанията. Това е един от стълбовете на нашата политика за дълготрайно развиване.

Какво нарастване на приходите си чака „ Маринела “ поради българското председателство на Европейски Съюз?

Председателството е и стопански феномен, който се отразява позитивно на всички участници в промишлеността, без значение дали имат директни сделки или черпят позитиви от повишеното за пазара търсене. За страдание прекомерно доста фактори въздействат на крайния финансов резултат и заради тази причина заобикаляме да се ангажираме с съответна оценка.

Редактор: Ивайло Ачев
Източник: expert.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР