България е на прага на еврозоната. Поправки в закона за

...
България е на прага на еврозоната. Поправки в закона за
Коментари Харесай

На прага на еврозоната: Митове, легенди и истини за стабилността на лева

България е на прага на еврозоната. Поправки в закона за Българска народна банка бяха признати през вчерашния ден, свързани с курса на лв., по отношение на еврото. Шефът на бюджетната комисия обаче съобщи изрично - страната ни ще влезе в чакалнята единствено при закрепен курс. И въпреки всичко опасенията са - по какъв начин приемането на еврото ще се отрази на бизнеса и елементарния човек.
“Никога ЕЦБ не е определяла курса. Това, което изисква тя е валутният курс да се дефинира на пазарен принцип. У нас валутният курс не е тестван пазарно, а е закрепен лабораторно. Не е ясна пазарната му оценка. Моите преценки са, левът ще се дефинира като по-скъп, в сравнение с е сега. Ако преминем към пазарен курс, левът няма да девалвира, а назад ", разяснява пред bTV финансистът проф. Гарабед Минасян.

Нищо нма да се случи и с цените на стоките, безапелационен беше Манасян. По думите му няма нищо ужасно и рисково в плаващия валутен курс, тъй като по този метод ние ще бъдем облагодетелствани.

" Винаги има опасности. Това не е безрискова интервенция. Но те не са свързани с противоположния развой и девалвирането на лв. ", увери финансистът.
Източник: frognews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР