България е на последно място в ЕС по дял на

...
България е на последно място в ЕС по дял на
Коментари Харесай

България е последна в ЕС по работа от дома

България е на последно място в Европейски Съюз по дял на работещите от вкъщи си хора за 2017 година Данните на Евростат демонстрират, че едвам 0.3% от нашенците избират подобен вид претовареност.
Подобна е и обстановката в Румъния 0.4%. Средната претовареност за съюза на работещите от у дома остава 5%. Обикновено да работят от жилището си избират холандците (13.7%). След тях се подреждат страните Люксембург и Финландия надлежно с 12.7% и 12.3%. Делът на чиновниците, които от време на време работят от у дома, също пораства устойчиво през годините. През 2008 година той е бил 7.7%, до момента в който през миналата е достигнал 9.6%, написа Монитор.
По-често дамите избират да работят от у дома, това демонстрира още изследването на Евростат. Въпреки това в Холандия и Дания ситуацията е противоположното. Влияние върху надомната работа оказва и възрастта, с напредването й от ден на ден хора избират този вид претовареност.
Единствено в Люксембург и Холандия има висок % на младежи, които избират да бъдат заети от у дома. България се подрежда и в дъното на класацията на страните с краткотрайна трудова претовареност, това сподели генералният шеф на Европейския синдикален институт към Европейската конфедерация на профсъюзите Филип Пуше по време на показване на сравнителния разбор на трудовите трендове в общността.
Временната претовареност била по-широко застъпена в богатите страни в сравнение с в бедните, тъй като във вторите даже и да работиш по 8 часа, то парите отново не стигали, стана ясно още. В Испания да вземем за пример съвсем никои под 30 година нямал непрекъснат трудов контракт. Заетостта на популацията в съюза също повишена, като за Швеция, Германия и Англия достигнала 75%. За съпоставяне в страната ни тя е 60%, т.е. разликата в трудовия пазар е 15%.
Въпреки покачването на заетостта, работните часове били по-малко спрямо тези преди международната рецесия, добави още Пуше. Това се дължало на обстоятелството, че от ден на ден чиновници бивали наемани на повърхностен работен ден. 2 милиона европейци са подготвени да стартират работа, само че се усещат обезкуражения, стана ясно още по време на показания разбор. 500 хиляди пък са тези, които нямат опция да търсят, тъй като гледат възрастен човек или дете. Разликите в минималните заплати в страните членки пък били големи, като по-високи били в Източните страни. Анализът демонстрира още, че груповите трудови контракти са най-приложими във Франция (98%). В България, Румъния и Унгария покритието им е едвам 20%, като най-често от тях се възползват учителите.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР