България е на пето място сред 28-те страни членки на

...
България е на пето място сред 28-те страни членки на
Коментари Харесай

България е на пето място в Европейския съюз по икономически растеж

 България е на пето място измежду 28-те страни членки на Европейския съюз по стопански напредък. През първото тримесечие на тази година растежът на Брутният вътрешен продукт е 1,2%. Страната ни е изпреварена от Хърватия, чиято стопанска система за същия интервал е повишена с 1,8%, следвана от Унгария и Полша с по 1,5% и Румъния с 1,3%, оповестява БГНЕС.

Растежът на Брутният вътрешен продукт на 19 страни от еврозоната след окончателната трета оценка е достигнал 0,4% на тримесечна база и 1,2% - на годишна, се споделя в известие на Евростат.

През четвъртото тримесечие на 2018 година растежът на Брутният вътрешен продукт на 19 страни употребяващи единната валута доближи 0,2% на месечна база и 1,2% - на годишна.

Съвкупният напредък на Брутният вътрешен продукт на Евросъюза през първото тримесечие се оказа на равнище 0,5% на тримесечна база и 1,5% на годишна, както се предполагаше в двете предходни оценки. През четвъртото тримесечие на 2018 година растежът на Брутният вътрешен продукт на района доближи 0,3% по отношение на третото тримесечие и 1,5% на годишна основа.
Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА



Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР