България е на път да има двама Румен Радевци във

...
България е на път да има двама Румен Радевци във
Коментари Харесай

Как Румен Радев влезе в кабинета Денков-Габриел?

България е на път да има двама Румен Радевци във висшата власт. Това ще стане факт, в случай че държавното управление на ПП-ДБ и ГЕРБ-СДС отпред с Николай Денков, а след това и с Мария Габриел бъде гласувано от Народното събрание. 

Румен Радев, само че президентът, а зам.-председателят на Асоциацията на индустриалния капитал в България (АИКБ), е номиниран за министър на енергетиката.

Роден е на 4 август 1968 година в Силистра. Завършил е физика в Софийския университет „ Св. Климент Охридски “ и „ Финанси “ в УНСС. 

Румен Радев е стопански шеф на „ Холдинг Загора “, за който работи от 2000 г. 

Радев е ръководител на Съвета на шефовете на Асарел-Инвестмънт от 2012 година - дава отговор за вложенията на групата в минната промишленост, енергетиката, новите технологии. Координатор на план ZAHYR.

Член е на Настоятелството на Българска академия на науките, зам.-председател на Българска асоциация за горивни кафези, водород и предпазване на сила. Активно взе участие в развиването, ръководството и популяризирането на водородни технологии и нововъведения в България, в това число основаването на Hydrogen Valley Стара Загора, както и отдела по водород към EDIH Zagore.

Статиите му за климатичната и енергийната политика са оповестени от Financial Times, Project Syndicate, NS Energy Monitor, The Independent, Al Jazeera, Huffington Post, EurActive и други Той е създател на две книги и съавтор на книгите „ Европейската супермрежа “ и „ Дипломация в региона на енергетиката и климата “.

Семеен е, татко на три деца.
ТЕМА преди 37 минути 473 преди 44 минути 426 преди 50 минути 617
Източник: lupa.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР