България е на първо място в Европейския съюз по дял

...
България е на първо място в Европейския съюз по дял
Коментари Харесай

България е на първо място в ЕC по дял на жени в IТ сектора

България е преди всичко в Европейския съюз по дял на дами в ИТ бранша. У нас 30 % от експертите в сектора са дами при междинен % за Европейски Съюз от 16 на 100. С този образец вицепремиерът и министър на външните работи Екатерина Захариева илюстрира пред първите дипломати дами от целия свят опциите, които в България се дават на дамите даже в обичайно мъжки браншове, заяви пресцентърът на Министерство на външните работи.

Първата по рода си среща на дамите външни министри се организира в Монреал, Канада.

Захариева уточни още, че политици като ръководителя на Народното събрание, кметът на София, българският еврокомисар и вицепрезидентът на страната са дами, и хората са удовлетворени от работата им, " макар че към момента 55 на 100 от съгражданите ни желаят президентът да е мъж ".

Българският вицепремиер уточни още, че в дипломацията постоянно дамите са по-добри договарящи и задачата на политиците би трябвало да е смяна във усещанията и при дамите, и при мъжете, и те да работят дружно за равнопоставеност на половете.

Според нея " когато овластяваш дамите и им даваш достъп до непокътнатите за мъжете територии, печели стопанската система и страната като цяло. Доказано е, че в случай че всички дами и девойки се включат интензивно в икономическия живот, на годишна база Брутният вътрешен продукт в света ще нарасне колкото е Брутният вътрешен продукт на Китай и Съединени американски щати дружно ".

 
Източник: manager.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА



Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР