България е на първо място в Европейския съюз по брой

...
България е на първо място в Европейския съюз по брой
Коментари Харесай

България е на първо място по брой загинали при катастрофи в ЕС

България е преди всичко в Европейския съюз по брой починали при произшествия с леки коли на 1 милион поданици. Това сочат данните от разбор на Евростат за 2017 г.

Характеристиката на съдбовните произшествия при обособените категории транспортни средства демонстрира, че България се подрежда с най-голям дял смъртност в категорията на леките коли с 64 смъртни случая на милион поданици. Това е съвсем шест пъти повече от най-ниското съответствие в Малта - 11. Средният индикатор за Евросъюза е 23 смъртни случая на 1 милион при категорията леки коли.

Според данните на Евростат при произшествия с леки коли у нас са починали 456 души, при произшествия с пътнически рейсове - 5 души, при съдбовни произшествия с велосипедисти - 35 души, починалите пешеходци са 118, като общия общ брой на починалите при пътни произшествия у нас надвишава 700 души.

Данни от отчет на Министерство на вътрешните работи демонстрират, че най-голям дял смъртност има при злополуките с преден конфликт сред коли - близо половината от съдбовните произшествия се дължат на сходен тип пътно-транспортни катастрофи.
Източник: econ.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР