България е на първо място в Европа и на второ

...
България е на първо място в Европа и на второ
Коментари Харесай

``Джонс Хопкинс``: България е втора в света и първа в Европа по смъртност от COVID-19 |

България е преди всичко в Европа и на второ в света по % смъртни случаи измежду инфектираните с COVID-19, демонстрират данните на университета " Джонс Хопкинс ".

За двадесетте страни, които сега са най-засегнати от COVID-19 в международен мащаб, в диаграмата е показан броят на смъртните случаи или на 100 доказани случая (наблюдавано съответствие на случаите с летален изход). Страните на върха на тази диаграма имат най-вече смъртни случаи съразмерно на случаите или популацията от COVID-19, само че не е наложително най-вече смъртни случаи като цяло, прецизират от института.

Статистиката демонстрира, че 9% от случаите на ковид в Мексико са с съдбовен край, а в България умряли са 4% от инфектираните. 



В Европа България е преди всичко по % умряли от инфектираните с ковид. Следват я Унгария, Италия, Германия, Румъния, Полша, Испания, Франция.

По аршин умряли на 100 000 население преди всичко по брой дадени жертви от началото на пандемията е Чехия, следвана от Унгария, Италия и България.

Експертите на института дефинират заболяемостта и смъртността у нас като рекордно високи през миналото денонощие. С записаните 4,467 нови случая се приближават пиковите стойности от 17 ноември, когато заболелите са били 4828.

Стръмното повишаване на смъртността през последната седмица, със 169 умряли от инфекцията през последните 24, часа гони абсолютния антирекорд от 221 смъртни случая, регистриран на 30 ноември 2020 година В същото време едва 1,05% от популацията е ваксинирано против вируса, отчитат от институт " Джонс Хопкинс ".

Данните не са изненада, след като брифинг на здравните управляващи от 18 ноември ръководителят на Националния действен щаб проф. Венцислав Мутафчийски заяви за тревожната наклонност: 

Много е стръмно покачването на кривата на смъртността на болните с ковид у нас – за седмица приказваме за 46% растеж, а на двуседмична база скокът е 124%, сподели генералът и добави, че България е на трето място в света по повишаване на смъртните случаи след Чехия и Унгария, отбеляза тогава той и посочи - за седмица приказваме за 40% повече българи с COVID-19, а по отношение на обстановката от преди две седмици нарастването е 94%.
Източник: offnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР