България е на едно от първите места в Европейския съюз

...
България е на едно от първите места в Европейския съюз
Коментари Харесай

Тревожен факт: България е на едно от първите места в ЕС по ранна употреба на алкохол

България е на едно от първите места в Европейския съюз по ранна приложимост на алкохол. Специална родителска среща в бар ни учи по какъв начин да приказваме с децата си за алкохолните напитки и по какъв начин да ги отдалечим от първата среща с чашата.

" 32% от нашите подрастващи споделят, че са пробвали алкохол на към 11-годишна възраст. Това е срамна и болна статистика. Не бива да я крием ", съобщи Ралица Скорчева от Асоциацията на вносителите, производителите и търговците на спиртни питиета

" 14-15-годишни деца, в действителност, са най-честият контингент, които лекуваме в Клиника по токсикология. Най-често пият водка, комбинирана с бира, комбинирана с вино. По-рядко уиски ", заяви д-р Маргарита Гешева от клиниката на токсикология, УМБАЛСМ " Н. И. Пирогов ". Понякога децата идват в тежко безсъзнание, изясняват от " Пирогов ". С годините възрастта им спада, а броят им се усилва, оповестява Нова тв.

За самодейността, уредниците намират и помощници. Спортисти, артисти и публицисти споделят на родителите по какъв начин те съумяват да приказват с децата си за алкохол, без да бъдат скучни.

" Трябва да приказват с децата си, да почувстват, че все едно не са им родители, да не им не разрешават като цяло, а да им опишат историите си ", каза футболистът Ваня Джаферович.

За 5 години са извършени 125 срещи сред родители на четвъртокласници, психолози, производители и вносители на алкохол.
Източник: plovdiv24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР