>България е на два гейма разстояние от паметна победа над

...
>България е на два гейма разстояние от паметна победа над
Коментари Харесай

България е на два гейма от паметна победа над Южна Африка за Купа Дейвис

> България е на два гейма разстояние от паметна победа над Южна Африка в шампионата за Купа " Дейвис ", импровизирано международно състезание по тенис за мъжки тимове. Дъждовното време над София в съботния ден провали довършването на мача от Световна група II.
Мъжкият ни народен тим поведе с 2-0 след откриващите два сингъла в петък, а в срещата на двойки Александър Донски и Александър Лазаров поведоха с 6:3, 5:5 против Лейтън Кронйе и Рейвън Клаасен, когато над централния корт в Националния ОББ тенис център в Борисовата градина започнаха да падат първите капки. Първоначално дуелът на дуетите  беше пресечен за към два часа с вярата времето да се стабилизира. Подновяването на играта беше планувано за 14:00, след това за 16:00, 17:00, 18:00 и 19:00 ч. В една от сухите паузи поддържащият екип на БНТЦ свърши блестяща работа и приведе корта в идеално положение за обновяване на мача, само че тъкмо тогава над столицата още веднъж заваля. В последна сметка супервайзърът от интернационалната федерация по тенис (ITF) Ясин Лахдар от Тунис постанови двата тима да се върнат на корта в неделя от 10:00 ч. След приключването на двойковия мач по стратегия се планува изиграването на още два сингъла - сред първите ракети - Димитър Кузманов (№163) и Филип Хенинг (№1310) и сред вторите - Александър Лазаров (№332) и Лейтън Кронйе.
Ако обаче България поведе с 3-0 и предреши крайния излаз, по регламента на ITF е належащо провеждането на още единствено една среща на сингъл, защото условието е дуелите от международното отборно състезание да включват най-малко четири обособени мача. В подобен случай поради протоколния темперамент капитаните Валентин Димов и Кристо ван Ренсбург имат право да създадат промени в декларираните тенисисти.
Крайният победител  се класира за плейофите за Световна група 1. 
Източник: duma.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР