България е на дъното в европейската класация по възраст на

...
България е на дъното в европейската класация по възраст на
Коментари Харесай

Българският автопарк – шампион по старост в Европа

България е на дъното в европейската ранглиста по възраст на автопарка, сочат данни на европейската статистическа работа Евростат, заяви БНР. 

Колите в България до 5 години са към 5 на 100, до 10 години – 10%, сред 10 и 20 години – 60 на 100 и над 20 години – около 25 %, сочи още статистиката. 

Проверка на БНР сподели, че българинът избира да си купува кола на остаряло поради неприятното положение на пътищата у нас и тъй като ремонт на автомобил втора употреба излиза по-евтино:

" Според зависи пътищата какво оферират, само че в нашия случая избираме остарели, тъй като новите доста ги унищожаваме ". 

" Ако е млад водачът, е по-добре да е остарял автомобилът. За да може да се научи на него ". 

" За какъвто имам пари, аз нямам пари за никакъв, тъй че вървя пешком. Тука не може да си разрешиме доста скъпи коли, а единствено втора ръка, а втората приложимост се скапват доста бързо. Аз съм с градския транспорт – много по-евтино излиза ". 

" Разбира се, че нова кола, само че в България съгласно зависи от пътищата, нови коли не можем да си позволим, тъй като са доста скъпи ремонтите. Естествено всеки заплаща налог, сякаш да са ни поддържани пътищата, асфалтирани, само че това съвсем постоянно не се случва и по тази причина избират да се кара остаряла кола, тъй като са по-евтини ремонтите и да не се чупи толкоз ", споделиха жители.
Източник: novinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР