България е на четвърто място по най-кратка очаквана продължителност на

...
България е на четвърто място по най-кратка очаквана продължителност на
Коментари Харесай

България е на последните места в ЕС по продължителност на трудовия живот

България е на четвърто място по най-кратка предстояща дълготрайност на трудовия живот в Европейския съюз, сочат данни на европейската статистическа работа Евростат.

През 2017 година предстоящата дълготрайност на трудовия живот на българите доближава приблизително 33 години при приблизително ниво за Европейски Съюз от 36 години. Трудовият живот на мъжете у нас продължава 34,4 години и е най-краткият измежду представителите на мощния пол в съюза, а на дамите у нас е 31,6 години, демонстрират още данните.

Най-кратък трудов живот имат италианците – приблизително 31,6 години, като за дамите той е 26,8 години. По-къс трудов живот от българите имат също хърватите (32,5 години), гърците (32,7 години) и белгийците (32,9 години).

Най-дълъг предстоящ трудов живот имат шведите – 41,7 години, следвани от холандците с 40,1 години и датчаните с 39,6 години, сочат още данните на Евростат.

Спрямо 2000 година предстоящата дълготрайност на трудовия живот в Европейски Съюз се усилва с три години, регистрира статистическата работа. Разликата в междинната дълготрайност на трудовия живот сред мъжете и дамите в Европейски Съюз е пет години, като мъжете работят приблизително 38 години, а дамите – 33 години.
В множеството страни членки на Европейски Съюз продължителността на трудовия живот на мъжете е по-голяма от тази на дамите като се изключи Литва и Латвия. В последната няма разлика в продължителността на трудовия живот на представителите на двата пола, а в Литва дамите работят повече от мъжете (36,3 по отношение на 35,4 години).

Най-голяма разлика в продължителността на трудовия живот на мъжете и дамите е регистрирана в Малта – 12 години, сочат още данните на Евростат.

Спрямо 2000 година продължителността на трудовия живот на дамите в Европейски Съюз отбелязва по-голям скок, в сравнение с мъжете – приблизително 33,4 години по отношение на 29,2 години. За представителите на мощния пол продължителността нараства от 36,4 на 38,3 години в същия интервал.

Мъжете работят най-дълго в Швеция (42,6 години), а дамите – в Дания (38 години). Най-кратък трудов живот в Европейски Съюз измежду мъжете имат българите (34,4 години), а измежду дамите - италианките (26,8 години). /investor.bg
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР