България е на четвърта позиция по иновационна динамика през последните

...
България е на четвърта позиция по иновационна динамика през последните
Коментари Харесай

IT Hub Connect 2018: България на четвърта позиция по иновационна динамика в ЕС


България е на четвърта позиция по иновационна динамичност през последните пет години, съгласно иновационната ранглиста на Европейски Съюз, което демонстрира съществуването на интензивни процеси при реализирането на иновационната политика. Това съобщи министърът на стопанската система Емил Караниколов в речта си при откриването на Международната конференция IT Hub Connect 2018 Иновации, регулации, вложения.

Министър Караниколов уточни още, че съвсем една трета от предприятията в страната се правят оценка като новаторски, а 17% от тях са осъществили софтуерни нововъведения. „ Целта ни да развием иновационния си капацитет за основаване и развиване на нови технологии, водещи към конкурентни преимущества и повишение на добавена стойност на националните артикули и услуги “, добави той. По думите му Единният дигитален пазар, достъпът до нововъведения, връзката сред образованието и условията на бъдещия пазар на труда са в основата на софтуерното развиване.

Икономическият министър посочи, че данните за развиването на българската стопанска система през последното десетилетие демонстрират ясно, че тя следва международната наклонност на цифровизация на бизнес връзките, като даде образец с оборота на услугите в бранша на осведомителните и информационни технологии в България, който се е нараснал с 300% за последните 7 години и доближава 2,5 милиарда евро.

Караниколов акцентира, че създадената от Министерство на стопанската система „ Концепция за цифрова промяна на българската промишленост “ и визията, обрисувана в нея, е към 2030 година България да се разпознава като районен център на цифровата стопанска система посредством внедряване на артикули, технологии, бизнес модели и процеси от Индустрия 4.0.

Международната конференция IT Hub Connect 2018 се организира на 26 и 27 март 2018 година в София Тех Парк. Организатори са Американската комерсиална камара в България и Индийско-българската бизнес камара, като събитието е под егидата на Българското председателство на Съвета на Европейски Съюз. На форума се дискутират опциите за вложения и нововъведения в България и Европейски съюз, като ще се сложи акцент на опцията за интензифициране на съдействието в ИТ-сферата сред България и Индия и различаване на нашата страна като врата за Индия към Общия цифров европейски пазар. Форумът ще се концентрира и върху идните регулации в Европейски Съюз и върху въпросите на кибер-сигурността.
Източник: 3e-news.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР