България е на 58-мо място сред 80 страни в света,

...
България е на 58-мо място сред 80 страни в света,
Коментари Харесай

България сред най-добрите страни в света

България е на 58-мо място измежду 80 страни в света, съгласно годишната ранглиста на най-хубавите страни в света (U.S. News Ranks 2020 Best Countries) на " US News and World Report ".

В класацията за 2020 година страната ни се изкачва от 67-мо място през 2019 година

Петото издание на световното изследване демонстрира дълготрайни терзания по отношение на неравенството, технологиите и изменението на климата - и бърз спад в доверието на света към Съединени американски щати. Общото класиране на най-хубавите страни мери световната успеваемост по разнообразни индикатори.

На първите места в класацията са Швейцария, Канада, Япония, Германия и Австралия.

Англия и Съединени американски щати се подреждат на шесто и седмо място. Швеция и Нидерландия са на осмо и девето, а челната десятка се добавя от Норвегия.От балканския район в класацията влизат също и Гърция (на 27 място), Турция (на 35), Хърватия (44), Румъния (54), Словения (56), Сърбия (72).

За подредбата на България на въпросната позиция изданието показва няколко аргументи, акцентирайки върху фактори, които съгласно него са основни за нашата страна.

" Разположена в югоизточния завършек на Балканите, България свързва Европа и Азия. Местоположението й я прави обект на нашествия в предишното, само че също по този начин й оказва помощ да развие богата просвета - страната е родното място на кирилицата ", се споделя в разбора, съпътстващ подредбата.
Според информацията " Световната банка класифицира България като страна с приход над междинния ".

" България има добре образована работна мощ, само че се счита за най-бедната нация в Европейския съюз. Сред провокациите, пред които е изправена, са проблеми с корупцията и проведената престъпност ", продължава запознаването от изданието със страната ни и продължава:

" България се дефинира като световна страна, която подсигурява независимост на религиозното изложение ".

В рамките на класацията, като спомагателна класификация са класифицирани и няколко обособени индикатора. Сред тях се открояват да вземем за пример " опция за забавление и завършения ", съгласно които сме на 52-ро място; " публичен климат " (32-ро място), в който влизат критерии като уважаване правото на благосъстоятелност, тъждество сред половете, грижи за околната среда, човешки права, религиозна свобода; " опция за бизнес " (47-мо място); " качество на живот " (35-то място).

Източник: cross.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА



Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР