България е можела да излъчи външен министър на Европейския съюз

...
България е можела да излъчи външен министър на Европейския съюз
Коментари Харесай

Заради хиляда милиарда долара Борисов предпочел шеф на МВФ пред външен министър на ЕС

България е можела да излъчи външен министър на Европейския съюз в лицето на Кристалина Георгиева, само че е предпочела в последна сметка тя да поеме Международния валутен фонд (МВФ). Това се разбра от изявлението на премиера Бойко Борисов преди началото на днешното съвещание на кабинета, оповестява " Дневник ". Той уточни и каква е повода страната ни да се контракти тъкмо за този пост - 1000 милиарда $.

" Когато договаряхме всички постове в новата Европейска комисия, ние договаряхме и поста за началник на МВФ. В такива договаряния опитът изисква да бъдеш толерантен, само че и безмълвен и да приказваш тогава, когато всичко е контрактувано. МВФ е институция с 1000 милиарда $ бюджет. Конкуренти ни бяха Германия, Холандия и Англия. Ние можехме да вземем външния министър на Европа и той да е наш, само че разликата сред двата поста е 1000 милиарда $ и световна опция за работа в целия свят ", сподели Борисов.

 

В началото на седмицата изпълнителният съвет на Международния валутен фонд удостовери публично, че Кристалина Георгиева е единственият претендент за ръководещ директор на мястото на Кристин Лагард, която напуща най-високия пост във фонда на 12 септември. В известието се споделя, че след приключването на периода в петък единствено един претендент е удостоверил желанието си да бъде разисквана кандидатурата ѝ за поста и това е актуалният Главен изпълнителен шеф на Световната банка.

 

Борисов разкритикува и реакцията на политическите си съперници след оповестяването на ресора на българския еврокомисар Мария Габриел. Тя ще дава отговор за " Иновации и юноша " в новата Европейска комисия, като съгласно премиера това е първа точка както в програмата на кабинета му, по този начин и в тази на Европейски Съюз.

 

" България беше оценена като страна, която в традициите си постоянно е имала положително обучение, просвета, спорт и най-иновативни мозъци от вида на Джон Атанасов и доста други. Именно по тази причина на България беше даден сектор, който с изключение на първа точка на програмата на държавното управление е и първа точка на Европа. Целта е да се даде бъдеще на младежите, да станем конкурентоспособни на Съединени американски щати и Китай, тъй като там се отделят големи пари за нововъведения ", сподели още Борисов.

 

Той прикани всички български институции, университети и академии " да се стягат да вършат планове, тъй като това са големи благоприятни условия ".

Следете PETEL.BG всяка минута 24 часа в денонощието последните вести - такива, каквито са, от Света, България и Варна!

Изпращайте вашите фотоси на [email protected] когато и да е на дежурния редактор!

За реклама виж - https://petel.bg/advertising-rates.html
--> --> --> --> ``
рекламаКоментариКоментирай посредством FacebookЗа да пишете мнения, апелирам регистрирайте се за секунди ТУК  0  4 Collector (преди 3 минути) Рейтинг: 7255 | Одобрение: 4170 Г-н Борисов ще прави каквото си желае, тъй като той е определен да ръководи! COLLECTOR OF ENVY AND HATRED ООД Напиши коментар
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР