България е лоялен съюзник в НАТО и единството на алианса

...
България е лоялен съюзник в НАТО и единството на алианса
Коментари Харесай

Световни медии за страната ни: България настоява, че е лоялен съюзник в НАТО, но няма да изпраща войски

България е " предан съдружник в НАТО " и единството на алианса е най-хубавият отговор на актуалната рецесия към Украйна, сподели министър председателят Кирил Петков в сряда на фона на спорни отчети за присъединяване на София в натрупването на американска войска в Източна Европа, предава RT.

Правителството на Петков гласоподава в сряда да следва " българската тактика " за понижаване на напрежението сред НАТО и Русия, включваща " безусловно всички разновидности за разрешаване на този спор с дипломатически средства ", съгласно държавната организация Българска телеграфна агенция.

Стратегията ще се основава на възобновяване на българската войска, сподели Петков. Министърът на защитата Стефан Янев изясни, че „ първен приоритет “ ще бъде вложението в построяването на батальонен военен отряд, отряд от към 1000 бойци.

Янев не разяснява репортажите на БНР, че София няма да одобри разполагането на 1000 американски бойци на своя територия, а вместо това ще е добре с френски войски. Това заяви рано в сряда кореспондентът на БНР в Брюксел Ангелина Пискова, която цитира " добре осведомен дипломатически източник ".

Министърът сподели, че такова нещо не е обсъждано на политическо равнище, съобщи БНР.

Нито един член на НАТО не е квалифициран за широкомащабно разполагане в Украйна, призна английският министър председател ПРОЧЕТЕТЕ ПОВЕЧЕ: Никой член на НАТО не е квалифициран за широкомащабно разполагане в Украйна, призна английският министър председател
Местни медии оповестиха, че Янев също е споделил на депутатите, че българските бойци няма да се бият в Украйна без утвърждение на Народното събрание, което той „ не чака да пристигна “.

По-рано в сряда CNN заяви, че България, Унгария и Румъния договарят със Съединени американски щати за приемане на по 1000 американски бойци, като част от напъните на Вашингтон да „ успокои “ членовете на НАТО в Източна Европа и да „ попречва “ хипотетичната съветска инвазия в Украйна. Американското разузнаване предвещава сходна инвазия от края на октомври, макар че Москва го отхвърли като „ подправена вест “.

Говорейки пред парламентарната комисия по защита във вторник, Янев сподели, че нито Русия, нито някой различен се готви да нахлуе в България, и прикани депутатите да „ понижат напрежението, да спрат да четат непознатата преса и да спрат да спекулират “. 
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР