България е лидер в групата си от турнира Лига на

...
България е лидер в групата си от турнира Лига на
Коментари Харесай

Страхил Попов: Има възход в националния отбор, дано подкрепата към нас е все така здрава

България е водач в групата си от шампионата Лига на нациите с цялостен актив от 6 точки след 2 мача. " Лъвовете " победиха Словения като посетители с 2:1 и Норвегия с 1:0 на стадион " Васил Левски ". Десният бек на националния ни тим Страхил Попов даде изявление за " Тема Спорт " след триумфа над " викингите ". Той приказва и за клубния си отбор Касъмпаша. Интересно е да се означи, че Страхил бе третият с най-вече участия за България. Срещу Норвегия той записа мач №19, а повече от него имаха единствено Ивелин Попов (76) и Николай Бодуров (43). Ето какво сподели Страхил:

Страхиле, трета поредна победа за националния тим. Какъв е коментарът ти за дуела с Норвегия?

- Първото полувреме бе много мъчно, само че това беше обикновено и предстоящо от нас. Норвегия е тим, който играе по-различен жанр на игра - много силов и с повече дълги топки. До почивката имахме проблеми с това, тъй като ни беше належащо време, с цел да се ориентираме и напаснем към този метод. Радвам се, че целият тим сподели доста огромно себераздаване, което в последна сметка се оказа ключът към успеха. След почивката считам, че бяхме по-стабилни, започнахме да нападаме по-успешно и в последна сметка взехме своето.

Смяташ ли, че изкарахте шанс при головите положения на Норвегия през първото полувреме?

- Със сигурност имахме известна доза шанс. Във футбола обаче без шанс не може. И на най-високо равнище шансът оказва помощ. Ако щете и на финала на международното с дузпата за Франция, която получиха през първото полувреме. Хърватите имаха превъзходството, само че... Така че шансът е доста значим във футбола и в тази ситуация нас ни покри. Но от време на време шансът идва с този, който повече желае успеха, който се бори повече. Мисля, че разумно победихме. Като че ли ние искахме по-силно триумфа и най-после го заслужихме.

Смяташ ли, че националният тим е във напредък?

- Мисля, че има подобен напредък и се надявам и хората да го виждат и да го оценят. В България обаче знаем какво ни е мисленето. Като създадем една-две победи, започваме да се подвигаме. А когато създадем две загуби, ни срутват със земята. Мисля, че в този момент не трябва да се хвалим ненужно. Знаем си равнището. Трябва да останем с хладни глави и да се концентрираме върху идващия дуел с Кипър след месец. Ние ще продължим със хубавичко работа и чакам да затвърдим положителните игри и отсега нататък. Засега Кипър не сме ги анализирали. Но е ясно, че в Европа сега няма слаби тимове. Виждаме какво направи Люксембург - бият с 4:0 Молдова. Кой щеше да си намерения, че такова нещо е допустимо преди 3-4 години?! Почти всеки тим към този момент е кадърен да сервира изненада.

Очаквахте ли две победи преди дуелите със Словения и Норвегия?

- Ако играеш футбол и не очакваш да победиш, по-добре да не излизаш на терена. Но би трябвало да призная, че тези два триумфа бяха оптимистичният вид. Всички се надявахме да ги реализираме и къде с малко шанс, къде с надхитряне го направихме. Много сме удовлетворени, няма по какъв начин да е иначе.

Какво ви сподели Хубчев на почивката, а и след мача?

- Поздрави ни след срещата. Що се отнася до полувремето - даде ни някои насоки и упътвания, с цел да подобрим детайлите, които ни куцаха. Напомни ни и това, което постоянно повтаря - за себераздаването и битката. Мисля, че в тези два мача показахме желаната борба по съвършен метод и това даде резултат.

Ти асистира за гола на Ради Василев, смяташ ли, че неговото включване се оказа преломен миг за триумфа?

- Да, доста добре се включи и означи много значим гол в основен миг в срещата. Този гол даже леко ни успокои, публиката също се подвигна и се надявам в оставащите мачове поддръжката да е все по този начин здрава.

Очакваше ли повече хора по трибуните?

- Да, само че и тези, които участваха, ни поддържаха на равнище. Дори и с тази численост ни помогнаха доста с окуражаването към края на срещата. Да се надяваме, че с времето ще стартират да идват още повече. Дано с представянето си да ги убедим, че заслужаваме да получим поддръжка. Мисля, че това, което приказва селекционерът Хубчев, не е на вятъра и в реалност с положителните си игри ще накараме почитателите най-малко в дребна степен да покачат интереса си към националния тим. Разбирам настроението на последователите, знам, че се гледа малко снизходително към нашата селекция, може би и е обяснимо на фона в последните години. Но имам вяра, че последователно това отношение ще се промени.

Каква беше повода да не играеш в първия мач?

- Въпрос на треньорско решение. Радвам се, че получих опция във втората среща и съумях да дам своя принос за успеха.

Тези две победи вършат ли ви любимци в групата?

- Рано е още да приказваме за любимци и новобранци. Ние си гледаме идващия дуел, който идва. Колкото и да е факсимиле, в действителност би трябвало да играем мач за мач. Просто сме събрани прекомерно равностойни тимове и няма никакъв смисъл да си вършим сметки без кръчмар занапред.

С клубния си тим Касъмпаша правиш супер старт - 4 победи от 4 мача в турската Суперлига. Сега обаче ви следва посещение на Галатасарай...

- Да, много тежък мач, само че съвършеното начало на шампионата ни дава самочувствие и сме доста стимулирани. Ако не се неистина, това е най-хубавият старт на Касъмпаша, откогато е в Суперлигата (б.а. - актуалният сезон е 15-и за Касъмпаша в елита). Надявам се да продължим с сполучливото показване и възхода ни. В добра позиция сме, имаме много мощен тим, с 5-6 национали. Отличават се нападателите Трезеге, който играе със Салах за Египет, също и Мбайе Диане, който има 6 гола в 4 мача този сезон. Дано и с Касъмпаша да ходя възходящо, както с България. Турското състезание е извънредно забавно, тъй като всички тимове имат много положителни футболисти. Всичко е допустимо да стане - първият да загуби от последния да вземем за пример. В последния кръг Галатасарай падна с 0:4 като посетител на Трабзонспор. Преди това пък фенербахче загуби от Гьозтепе, който нямаше точка. Да се надяваме, че и ние ще поднесем изненада в идващия кръг.

 България сподели, че борби се печелят и с
България сподели, че борби се печелят и с " old school " футбол

Няколко извода след успехите над Словения и Норвегия
Източник: topsport.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР