България е конструктивен партньор при преговорите по дългосрочния бюджет на

...
България е конструктивен партньор при преговорите по дългосрочния бюджет на
Коментари Харесай

Борисов се срещна с председателя на Европейския съвет Шарл Мишел

България е градивен сътрудник при договарянията по дълготрайния бюджет на Европейски Съюз и споделяме Вашето схващане, че със здрав разсъдък и увереност можем да реализираме съглашение, което да бъде в полза на всички европейски жители. Това съобщи министър-председателят Бойко Борисов по време на срещата си с ръководителя на Европейския съвет Шарл Мишел. Двамата разговаряха в Брюксел в границите на консултациите, които ръководителят на Европейския съвет организира с европейските водачи преди идния ексклузивен Европейски съвет на 20-21 февруари.
Основна тематика на срещата на премиера Бойко Борисов и ръководителя на Европейския съвет Шарл Мишел бе новата Многогодишна финансова рамка за интервала 2021 - 2027 година. „ Средствата от Европейски Съюз са моторът, който ни оказва помощ да се движим по-бързо напред ", означи българският министър-председател. Премиерът Борисов акцентира, че Кохезионната и Общата селскостопанска политика към този момент имат потвърдена добавена стойност, а техните резултати са забележими и осезаеми за европейските жители. Министър-председателят подчертава върху изгодите от превъзмогването на неравенствата сред другите райони и изостаналостта. Борисов беше безапелационен, че е основно да не бъде позволено нито един район да се откъсне от общия ритъм на развиване на Европейски Съюз.
По отношение на напъните за реализиране на климатична индиферентност, министър председателят Бойко Борисов означи, че не би следвало пакетът за обективен преход да се обвързва по никакъв метод с кохезионния пакет, защото задачите на двата инструмента значително се разграничават по своята същина. Според министър-председателя е значимо да не се позволява разделяне сред нови и остарели цели за Европейски Съюз. „ Еднакво ценим обичайните политики, науката и нововъведенията, сигурността, битката с климатичните промени " съобщи министър председателят Борисов. По думите му бюджетът на Европейски Съюз би трябвало да утвърди постигнатото досега и в същото време да отговори на новите провокации пред Европейски Съюз.
По време на диалога с ръководителя на Европейския съвет, министър председателят Бойко Борисов приветства дейната поддръжка и ангажираност на европейските институции с района на Западните Балкани. Премиерът акцентира, че разширението е двустранен развой, тъй че и двете страни в него би трябвало да изпълнят своите обещания. „ Това е в полза на мира, стабилността и просперитета на Европа ", безапелационен беше българският министър-председател Бойко Борисов.

Източник: cross.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР