България е класирана на престижното 13-то място, изпреварвайки Гърция и

...
България е класирана на престижното 13-то място, изпреварвайки Гърция и
Коментари Харесай

България е обявена за 13-тата най-добра винена дестинация в света

България е класирана на влиятелното 13-то място, изпреварвайки Гърция и Австралия измежду най-хубавите в света туристически дестинации за феновете на виното.

Британският уебсайт за пътувания lastminute.com е класирал 30 страни - производители на вино, съгласно това дали има лозя, отворени за визити и провеждат ли се дегустации, какви интернационалните награди имат локалните виновност, междинните разноски за пътешестване до съответната страна (с насочна точка Лондон) и междинните разноски за хотел и храна в нея, както и каква е междинната температура на въздуха.

Италия води класацията с 33 лозови масива, които одобряват туристи, и 994 винарни с дегустации, както и над 19 хиляди награди за винопроизводителите. Втора е Франция, а на трето място - Испания. Южна Африка е на четвърто място и е най-добре представилият се неевропейски винопроизводител.

 България е оповестена за 13-тата най-хубава винена дестинация в света
© lastminute.com

Позицията на България в класацията се дефинира от 20 лозови масива, приемащи туристи, и 43 благоприятни условия за дегустация, както и 406 награди, съчетани със относително ниските разноски за превоз и изхранване.

В тази класификация България изпреварва своите директни съперници в летния туризъм - Гърция (14), Румъния (20), Турция (22). Някои други страни от Балканите обаче се класират по-напред.

Кои са 15-те най-хубави винени дестинации съгласно lastminute.com:
1. Италия
2. Франция
3. Испания
4. Южна Африка
5. Португалия
6. Аржентина
7. Грузия
8. Сърбия
9. Хърватия
10. Унгария
11. Чили
12. Кипър
13. България
14. Гърция
15. Австралия.

Цялата ранглиста можете да видите тук.
Източник: dnevnik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР