България е категорична, че военната операция на Турция в Сирия

...
България е категорична, че военната операция на Турция в Сирия
Коментари Харесай

България настоява операцията в Сирия да спре, но не подкрепя икономически санкции срещу Турция

България е безапелационна, че военната интервенция на Турция в Сирия би трябвало да спре. В същото време страната ни не би подкрепила възможни стопански наказания против Турция поради загубите, които би претърпяла. Това се разбра от думите на премиера Бойко Борисов след днешното съвещание на съвета по сигурността към Министерския съвет и среща при президента Румен Радев, предизвикани от ескалиралото напрежение поради интервенцията на Турция в Сирия.

Борисов означи, че военната интервенция основава доста огромен риск от филантропична рецесия и оттова нараства рискът от бежанска вълна. Операцията изрично би трябвало да спре, уповавам се дипломацията и обединените старания на всички да даде резултат, съобщи министър-председателят.

В същото време на въпрос дали България би подкрепила възможни стопански наказания против Турция поради интервенцията той означи, че страната ни има над 5 милиарда $ стокооборот и също по този начин е съседка с Турция. " Видяхте при глобите с Русия, къде-къде по-малък стокооборот имаме, само че загубите са над половин милиард, а при наказания с Турция ще загубим милиарди ", означи Бойко Борисов. И добави, че разчита дипломацията да даде нужния резултат.
Източник: econ.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР