България е извадена от списъка на високорисковите държави от коронавирус,

...
България е извадена от списъка на високорисковите държави от коронавирус,
Коментари Харесай

У нас във възрастовата група между 25 и 49 години са поставени най-много Covid ваксини

България е извадена от листата на високорисковите страни от ковид, удостовери здравният министър в оставка Костадин Ангелов. Страната ни към този момент е на 20 място по заболеваемост от Covid-19 в Европа и на второ по смъртност, сподели още на постоянния брифинг на Националния щаб за Covid-19 (НОЩ) министърът на опазването на здравето в оставка. По отношение на 14-дневната заболеваемост се регистрира трайна наклонност за намаляването й. Същото е и във връзка с смъртността, добави Ангелов. Намаляват и приетите в болница в лечебните завадения, както и случаите в интензивните структури.

Министърът добави, че страната ни е достигнала 32 хиляди имунизирани за един ден като в най-скоро време имунизираните българи ще бъдат над един милион:

"Аз споделих, че задачата, която преследваме и която може да реализираме през месец май, е 50 хиляди имунизирани дневно. Скоро ще стигнем един милион души имунизирани българи и дружно с преболедувалите ще имаме 1,5 милиона под отбрана ", сподели Ангелов.

Националният действен щаб регистрира спад в заболеваемостта в страната. Седмичният брой на доказаните случаи по отношение на седмичния брой на оздравелите е в отношение 2:1 в интерес на оздравелите. По отношение на картата на 14-дневната заболеваемост няма нито една област, оцветена в алено. Най-голям е процентът на областите сред 150 и 300 болни на 100 000, следвани от тези до 150 на 100 000 души.

Продължава процесът на имунизация, като "Пфайзер " е най-предпочитаната ваксина. Във възрастовата група сред 25 и 49 години са сложени най-вече ваксини, следвани от възрастовите групи от 60 до 69 година, от 70 до 79 година и над 80 година

Отпада ограничаването за броя на присъстващите на тържества и събирания. До през вчерашния ден те трябваше да бъдат до 15 души, само че тази възбрана към този момент отпада, стана ясно още на брифинга.

България ще има електронни предписания и те ще бъдат въведени напълно от първи юни. Това съобщи още на днешния брифинг министърът в оставка Костадин Ангелов.

Той разясни, че поставените цели преди една година България да има електронно опазване на здравето ще бъдат изпълнени.
Източник: skandal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР