България е изпълнила всички критерии за влизане в чакалнята на

...
България е изпълнила всички критерии за влизане в чакалнята на
Коментари Харесай

От нашите пратеници: Виена е домакин на важен икономически форум

България е изпълнила всички критерии за влизане в чакалнята на еврозоната и в европейския банков съюз. Чака се и банките у нас да изпълнят предписанията на Брюксел. Това разгласи пред Българска национална телевизия зам.-министърът на финансите Маринела Петрова. Тя взе участие в 25 тото издание на финансовият конгрес за централна и източна Европа " Euromoney ", който се организира във Виена.


България може да влезе в чакалнята за еврозоната до четири месеца, каквато цел си е сложило държавното управление, разяснява заместник-финансовият министър.
Маринела Петрова, зам.-министър на финансите: Ние сме изпълнили всички задължения, с които се бяхме захванали от началото на предходната година, дори от средата на по-миналата. И единственото нещо, което чакаме, е привършване с позитивна оценка на протичащото се в банковия бранш. Имаме към този момент подготвеност и в този момент сме в ръцете на нашата централна банка и на европейската централна банка.
Това в допълнение ще помогне на страната да развие своята капиталова активност, както поради разширението на пазарите, по този начин и поради предстоящата по-висока оценка. Българската банка за развиване през днешния ден показа опциите за вложения у нас пред банкери и финансисти.
Стоян Маврудиев, изп. шеф на Българската банка за развиване: България стои доста добре, това се видя и на последните стрестестове и на инспекцията на активите на българските банки. Отговорили сме на съвсем всички критерии за влизане в ЕРМ 2, както и в европейския банков съюз, и това са все неща, с които България би трябвало да се гордее и да се похвали, да се изтъкне пред непознатите вложители, които имат предпочитание да влагат у нас.Кирил Сакскобургготски, финансов анализатор: Колкото България е интегрирана в Европейския съюз, толкоз повече преимущества ще има, по тази причина се надявам, че тя ще продължи с напъните си да стане част от еврозоната, което ще ѝ донесе достъп до по-голям пазар и свободно придвижване на хората и капиталите, което в действителност е огромното преимущество.
Финансовият конгрес във Виена продължава и на следващия ден като България тази година има разширено присъединяване, на което ще бъдат показани главните цели за разпределение на ресурса на банката.
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР