България е изпълнила препоръките и това, което излезе вчера, е

...
България е изпълнила препоръките и това, което излезе вчера, е
Коментари Харесай

Захариева: Няма доклад на ЕК за България

България е изпълнила рекомендациите и това, което излезе през вчерашния ден, е годишният отчет, който всяка година Европейска комисия отпуска за всяка една държава-членка. Проблемът е в един-единствен абзац, който породи много дискусия у нас. Това съобщи в студиото на ''Тази сутрин'' по bTV вицепремиерът и министър на външните работи Екатерина Захариева.

" Няма смяна, няма нищо друго от предходната есен, не чакаме деветнайсети отчет. Недоразумението се получи оттова, че някой е направил копи-пейст на текста от предходната година. Нормално е, случва се, тъй като става дума за голям документ. Но изрично декларирам – няма смяна. Единственият отчет на Европейска комисия по Механизма за съдействие и инспекция, който си остава, е последният отчет от предходната година'', обясни вицепремиерът Захариева.

" Реформата в правосъдната система не се прави поради Брюксел, Хага, Париж или Берлин, тя е най-важна поради българските жители. Съдебната карта е значима, електронното правораздаване също е значимо. Вижте, че към този момент има много каузи, тъй че всичко е в ръцете на правосъдната система. Смятам, че разликата е много огромна отпреди пет-шест години'', уверен е външният министър.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР