България е изпълнила договора, съобразно условията и това прекъсване на

...
България е изпълнила договора, съобразно условията и това прекъсване на
Коментари Харесай

Радослав Рибарски за плащането на газ в рубли: Държим "Газпром" да спазва договора

" България е изпълнила контракта, съгласно изискванията и това спиране на доставките на газ е неясно, поради клаузите по контракта. Поискани са уточнения по какъв начин да бъде осъществено заплащането, това двуетапно превалутиране по какъв начин подсигурява, че е спазено изискването в контракта доставчикът да получи заплащането непосредствено от своя клиент. След правни съвещания е станало ясно, че това не подсигурява, че този метод на осъществена транзакция е действително привършване на заплащането ", сподели пред Българска национална телевизия депутатът от Политическа партия Радослав Рибарски.

" Ние би трябвало да си спазим контракта и да си плащаме отговорностите в долари. Те са в долари и се превеждат в избраната договорна сметка. Условието е наложено едностранно. Не става въпрос за правила, имаме външнотърговски взаимоотношения, контракти, които са ясно избрани. Ние държим да бъде спазен договорът ", съобщи той.

" Към момента Европа се държи дружно, което е концепцията в такива моменти да има координирано идентичен отговор от всички страни ", разяснява ръководителят на комисията по енергетика.

Рибарски сподели, че не му е известно да са направени действия към Арбитражен съд, само че най-вероятно ще се стигне и до там. Каза още, че имаме задоволително благоприятни условия за заменяне на газовите доставки.

" В момента по проекта за дейности при спиране на доставките има и механизъм за съдействие, който подсигурява, че при спиране на доставките в една страна, всички страни би трябвало да подкрепят доставките ", добави Рибарски.
Източник: zonanews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР