,,България е изключителен партньор за САЩ, за Европа. Виждаме, че

...
,,България е изключителен партньор за САЩ, за Европа. Виждаме, че
Коментари Харесай

Блинкен към Денков и Габриел: България е изключителен партньор за САЩ


,,България е извънреден сътрудник за Съединени американски щати, за Европа. Виждаме, че това се демонстрира всеки ден по най-различни способи.``

Това съобщи държавният секретар на Съединени американски щати Антъни Блинкен, с който се срещнаха през днешния ден в Мюнхен министър председателят акад. Николай Денков и вицепремиерът и външен министър Мария Габриел. На срещата участваха също министрите на финансите и защитата Асен Василев и Тодор Тагарев, оповестиха от държавната пресслужба.

В хода на диалога беше подложен акцент върху съдействието на България и Съединени американски щати в сферите на защитата и нуклеарната енергетика. Отбелязан беше процесът на рационализация на българските въоръжени сили предвид на закупената нова техника.

,,Продължаваме да задълбочаваме интеграцията сред България, Европейския съюз и НАТО``, означи Антъни Блинкен. Държавният секретар на Съединени американски щати особено благодари за помощта, която България оказва на Украйна, демонстрирайки по този метод водачество, което е значимо за сигурността и стабилността в целия Черноморски район.

От своя страна Денков съобщи,че България е основна страна в напъните за отбрана на Черноморския район, Източния фланг на НАТО. В началото на диалога с министър председателят посочи, че актуалните проблеми могат да бъдат употребявани като благоприятни условия за развиване на района и за позиционирането на България и на НАТО по метод, който ще обезпечи непоклатимост.

,,Ние сме доста ангажирани и по тази причина сме тук с Мария Габриел - с цел да работим дружно там, където България принадлежи – в структурите на Европа и на НАТО, като благонадежден партньор``, съобщи акад. Денков.

,,Специално благодарим за поддръжката на Съединени американски щати, когато Русия спря газовите доставки за България. Бяхте там, с цел да ни помогнете и можем да разчитаме един на различен и в бъдеще``, добави акад. Денков.
Източник: eurocom.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР