България е индустриална страна, като по данни на Евростат делът

...
България е индустриална страна, като по данни на Евростат делът
Коментари Харесай

ДИСКУСИЯТА НА СТАНДАРТ: Велев: Делът на автоиндустрията в БВП у нас е с 5% повече от средния за ЕС

" България е индустриална страна, като по данни на Евростат делът в Брутният вътрешен продукт на автомобилната индсутия у нас е с 5% повече от междинния за европейските страни. За България той е 24,4% при 19.4% за Европейски Съюз. Това съобщи Васил Велев, ръководител на АИКБ по време полемиката " Да! На българското автомобилостроене ", проведена от вестник " Стандарт " в партньорство с Асоциацията на индустриалния капитал в България (АИКБ) и Аутомотив клъстер България.

" Освен, че страната ни е индустриална, тя е и експортно насочена. За предходната година износът е над 92 млрд лева Мехатрониката е с изключение на фактор за износа като нейният дял е 24% или близо 13 милиарда лева ", изясни Велев и продължи:

" Заетите в индустията са 143 хиляди, което е прави 6% от всички заети у нас. Махетарпониката е секторът с максимален растеж в последните 10 години ".

Според Велев автоиндустията е моторът на този бранш. Мехаторниката е секторът, който цялостни бюджета.

" Това не е производстовото на метали, с което страната ни е богата, не е туризмът, не е и селсктото стопанство, не е и ИТ секторът... Мехатрониката е този бранш, с авангард машиностроене и резултатите тук са с помощта на хората, а не на политиката ", акцентира Велев.
Източник: standartnews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР