България е готова да приеме повече виетнамски студенти и специализанти.

...
България е готова да приеме повече виетнамски студенти и специализанти.
Коментари Харесай

България е готова да увеличи приема на виетнамски студенти и специализанти

България е подготвена да одобри повече виетнамски студенти и специализанти. Нашето висше обучение е познато във вашата страна със своето качество, доста виетнамски жители са получили български дипломи и в този момент заемат значими постове в държавната администрация и бизнеса. Това съобщи вицепремиерът и министър на външните работи Екатерина Захариева пред виетнамския си сътрудник - вицепремиерът и министър на външните работи на Социалистическа република Виетнам Фам Бин Мин, заяви пресцентърът на министерството на външните работи.

В идващите месеци България чака да бъде финализирано Споразумение за съдействие в региона на образованието за интервала 2019-2022 година , което усилва броя на стипендиите за виетнамски студенти в България, дава опция и за реализиране на краткосрочни специализации.

Готова за сключване е и Програма за културно съдействие за интервала 2020-2021 година

" Поздравявам Виетнам за избирането й за променлив член на Съвета за сигурност на Организация на обединените нации за 2020-2021 година, както и за поемането на председателството на Асоциацията на страните от Югоизточна Азия (АСЕАН). Може да разчитате на нашата поддръжка ", съобщи Захариева. Тя приветства и подписаните тази година съглашения сред Европейски Съюз и Виетнам за свободна търговия и за отбрана на вложенията.

" Още си припомням визитата си във вашата страна. Вие бяхте председатена Съвета на Европейски Съюз. Предният път ви помолих за помощ за сключването на споразуменията с Европейски Съюз, за което ви благодаря ", сподели министър Фам Бин Мин.-->

Срещата сред двамата вицепремиери се организира в навечерието на отбелязването през 2020 година на 70-ата годишнина от установяването на дипломатически връзки сред България и Виетнам. Азиатската страна е измежду стопанските системи с най-бърз ритъм на развиване в района и света.
Източник: dariknews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР