България е естественото продължение“ на газопровода Турски поток“ от Турция

...
България е естественото продължение“ на газопровода Турски поток“ от Турция
Коментари Харесай

Радев призова Ердоган да свика двустранната комисия по имуществени въпроси

България е „ естественото продължение “ на газопровода „ Турски поток “ от Турция към Централна Европа, сподели президентът Румен Радев след диалог в Брюксел с президента на Турция Реджеп Ердоган.

Искаме да развиваме положителни връзки с Турция и тъкмо по тази причина упорствам сред нас да не остават открити въпроси, сподели президентът Радев.

„ Затова и приканих по допустимо най-бързия метод, защото е ред на Турция, да предложения взаимната българо-турска работна група по имуществени и обществени въпроси да прегледа казуса с обезщетенията на тракийските бежанци “, добави президентът.

Държавният глава е срещнал сътрудника си с последните промени в закона за вероизповеданията, а той по думите му го е приел с добра настройка.

За диалозите по плана „ Турски поток “ Румен Радев сподели, че сложил въпроса за втората тръба, която би трябвало да обезпечава газ за Югоизточна и Централна Европа.

„ Считам, че България е естественото продължение на тази тръба. Затова, несъмнено, двете държавни управления би трябвало да работят в градивен дух, защото Турция е един от факторите, които вземат решение “, сподели президентът.

Радев се срещна с Ердоган в Брюксел, откакто в понеделник бе в Анкара за церемонията по встъпването на служба на турския си сътрудник за втори мандат като президент, към този момент с увеличени пълномощия.
Източник: bnr.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР