България е една от страните, в които се очаква драстично

...
България е една от страните, в които се очаква драстично
Коментари Харесай

Жестока демографска криза се очаква в България

България е една от страните, в които се чака фрапантно намаляване на популацията в идващите години. Това сочи отчет Икономическия и обществен съвет на Организацията на обединените народи (ООН).

Очаква се демографската рецесия в страна да се ускори и популацията на България да спадне под 7 млн. души още през 2020 година Според изследването сред 2035 и 2040 година популацията на страната ни ще спадне до 6 млн. души, а до 2040 година българите няма да надвишават 5 млн.

Според междинните прогнози на отчета до 2100 година, популацията на България ще бъде 3.85 млн. души, а съгласно най-песимистичната прогноза се планува в България към 2100 година да има едвам 2.8 млн. обитаеми. Оптимистичните данни демонстрират население от 4.9 млн. души към началото на идващия век.

Към момента популацията на Земята е 7.6 млн. души. Припомняме отчета на Организация на обединените нации от предходната седмица, съгласно който към 2050 година популацията на Земята ще стигне 9,8 милиарда души, а към 2100 година - 11,2 милиарда

Очаква се до 2025 година Индия да задмине Китай по бройка на популацията и да стане най-населената страна в света.

Според изследването на Организация на обединените нации към 2050г. към най-населените страни в света ще се причислят Нигерия, Съединени американски щати, Индонезия, Пакистан, Бразилия и други.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР