България е една от страните в ЕС с висока честота

...
България е една от страните в ЕС с висока честота
Коментари Харесай

Българските деца - в топ 4 на ЕС по наднормено тегло и затлъстяване

България е една от страните в Европейски Съюз с висока периодичност на наднорменото тегло и затлъстяването в ранна детска възраст дружно с Гърция, Чехия и Англия.
Това регистрираха на конференция от Българското съдружие за изследване на затлъстяването и съпътстващите го болести (БАСОРД), което за шести път организира акция против детското затлъстяване през септември.
Средно към 30% от децата в страната са с наднормено тегло и 13% със затлъстяване. Като аргументи сдружението регистрира неприятните хранителни привички в композиция със затънал живот.
Децата на възраст сред 6 и 9 години стоят по 25 часа седмично пред екрана, без значение дали е тв приемник, компютър или смарт телефон. За съпоставяне техните връстници от Холандия и Белгия се застояват по 14 часа, означи доцент Светослав Ханджиев, представен от БГНЕС.
Като позитивна наклонност се вижда, че през последните години децата ни употребяват от ден на ден плодове и зеленчуци, което ни подрежда на второ място в Европейски Съюз.
Диетолозите с наслада регистрират и че като цяло се вижда възстановяване на питателните привички. Препоръката към родителите е най-малките да стоят до 40 минути пред екран, а юношите – до 3 часа дневно. Задължително би трябвало да има най-малко 10 минутна отмора.
Източник: bulnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР