България е една от страните с най-голям процент неактивни компании.

...
България е една от страните с най-голям процент неактивни компании.
Коментари Харесай

Финансист: Догодина може да изпитаме и негативен ефект от членството ни в ЕС

България е една от страните с максимален % неактивни компании. Това сподели в предаването "Плюс-минус " по Нова тв финансистът Пламен Димитров.

Висок е и процентът на банкрутиралите компании. Компании е неплатежоспособност се продават на малоимотни лица, добави той.

Основната причина за тези проблеми е, че ние се учим да вършим бизнес от едвам 30 години. Нормално е да изпитваме усложнения при процеса на цифровизация на стопанската система, уточни Димитров.

От 2007 година до момента изпитвахме единствено позитивен резултат от участието ни в Европейския съюз, следващата година може да изпитаме и отрицателния резултат на фона на очертаващата се икономическа рецесия в Европа.

Най-узязвимите са секторите с металите и превоза, разяснява специалистът. Индикациите са, че през 2020 година ще има спад на икономическия напредък, добави той.

По думите му сега един от най-големите проблеми пред бизнеса ни е неналичието на фрагменти. Решението го виждаме в по-високотехнологични бизнеси в България. Една машина замества 10 служащия, а касовите апарати скоро ще бъдат без касиери, сподели още Пламен Димитров.
Източник: blitz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР