България е една от страните, които биха избрали Доналд Тръмп

...
България е една от страните, които биха избрали Доналд Тръмп
Коментари Харесай

Според изследване България би избрала Тръмп за президент

България е една от страните, които биха избрали Доналд Тръмп за президент, излиза наяве от проучване на " Политико " въз основата на " Индекс на съгласуемост с Тръмп " , показан от изданието.
Според показателя България е сложена на 8-о място измежду страните, които биха дали своят вот за Тръмп.
Най-голям късмет за избор на Тръмп има в Чехия, Италия, Русия и Турция. За него биха дали своят вот още в Унгария, Азербайджан, Полша, Малта. Топ 10 на страните, които биха избрали Тръмп , са още Франция и Англия, които дружно заемат последното място.
България към този момент има стена, за която Тръмп може единствено да мечтае, написа " Политико ", визирайки оградата на границата с Турция, сложена с концепцията да стопира мигрантския поток към страната.
В обяснението си за България изданието показва още, че " президентът Румен Радев, някогашен боен водач, завоюва изборите предходната година с обещанието, че няма да разреши страната да се трансформира в " мигрантско гето ".
" Премиерът Бойко Борисов очевидно изначало също даваше благословията си на националистическите патрули, които обкръжаваха и сплашваха бежанци, само че след това трябваше да понижи поддръжката си ", продължава " Политико ".
Борисов, който е някогашен първенец по карате, може да прави мачистки забележки, излезли все едно от речника на Тръмп . Попитан през 2014 година дали му е време да се завърне на премиерския пост в интервал на политическа неустановеност, той сподели: " Когато зимата има стихия, мъжът кара колата, тъй като е по-опитен. "
Подобно на сегашните жители на Белия дом, българската политика е надълбоко и подмолно преплетена с ползите на Кремъл и съветските олигарси. Голяма разлика с Америка на Тръмп е, че България надалеч не е протекционистка, когато става дума за задгранични вложения. За разлика от антикитайски настроения Тръмп, България към този момент е показвала, че е отворена за китайски вложения в браншове като превоз и инфраструктура, отбелязва още изданието, съобщи OFFNews.
В частта си за Русия „ Политико “ написа, че Тръмп би постигнал по-голям триумф в страната, в случай че размени голфа с „ плуването с голи гърди “, защото Русия очевидно избира алфа държанието в публичната сфера.
За Чехия, която оглавява класацията, изданието отбелязва, че сходно на Съединени американски щати, в страната има мощно неодобрение към обичайните политически партии, по тази причина в случай че се появи някой като Тръмп, той би имал огромен късмет да заеме президентския пост. Изданието разяснява, че в страната към този момент има политик, постоянно сравняван с Тръмп, с огромни шансове да бъде определен за министър председател през октомври – Андрей Бабиш.
Бабиш е милиардер без политически опит и е прочут с политически неточните си мнения за мигрантите. По мотив сравненията с Тръмп пък Бабиш споделя, че сред двамата има една огромна разлика – че той в никакъв случай не е банкрутирал, за разлика от Тръмп.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР