България е една от първите държави в Европейския съюз, които

...
България е една от първите държави в Европейския съюз, които
Коментари Харесай

България е една от първите държави в ЕС, въвели цифров зелен сертификат

 България е една от първите страни в Европейския съюз, които са въвели дигитален зелен документ, написа в отчета на Европейска комисия за напредъка в цифровата стопанска система и общество.

В документа се регистрира приносът на страната ни за осъществяването на общоевропейските цели на Европейския съюз в региона на електронните здравни услуги.

Това разяснява министърът на превоза, осведомителните технологии и известията Христо Алексиев, осведомят от министерството. 

" След като в миналогодишния разбор бяхме избрани като най-изоставащата страна, в този момент към този момент се нареждаме преди Румъния и наедно с Гърция по цифров прогрес ", прибавя още  Алексиев.

Над средноевропейското равнище е представянето на страната ни в региона на изкуствения разсъдък, както и в цифровизацията на обществените услуги за бизнеса, споделиха още от министерството.

Въвеждането на отворени данни се равнява на междинното за Европейски Съюз, регистрират от ведомството.

България се откроява като водач в Европейски Съюз по дял на дамите измежду експертите в бранша на осведомителните технологии и известията. Над средноевропейското равнище е представянето на България по индикатора ИКТ за екологична резистентност – 68% при приблизително за Европейски Съюз - 66.

Покритието на 4G мрежата у нас също се резервира малко над междинното за Европа, сочат данните от отчета. В него се отбелязва още, че е реализирано значително наваксване в готовността за 5G - от нулево равнище през 2020 година до 20,55% през днешния ден, като средноевропейско ниво е 39 на 100.

Областите, в които би трябвало да бъдат положени старания,  са цифрови умения, съгласуваност и консолидиране на цифровите технологии в предприятията.
Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР