България е една от малкото страни в ЕС без фиксирана

...
България е една от малкото страни в ЕС без фиксирана
Коментари Харесай

Ген. Мутафчийски: Музеи, театри и кина затворени за неопределено време

България е една от дребното страни в Европейски Съюз без закрепена дата за отваряне на музеите

Музеи, театри и кина няма да бъдат отворени скоро у нас, заяви на брифинг тази заран ръководителят на Националния действен щаб ген. Венцислав Мутафчийски.

„ Това не е настоящ въпрос, разискват се последствията от последователното разхлабване на ограниченията ", посочи Мутафчийски.

По света културните институции последователно минават към по-либерален режим. Преди дни стана ясно, че един от най-прочутите музеи в света - „ Уфици " във Флоренция - ще стартира работа с понижен трафик на гости.

Сред европейските страни единствено България, Гърция, Франция, Нидерландия, Малта, Латвия и Англия към момента не са оповестили дата, на която културните институции и най-много музеите ще отворят порти. В Италия, която беше една от страните с най-сериозни последствия от ковид, музеите ще проработят на 18 май. Същата дата плануват Австрия, Белгия, Португалия и Естония.

Другата мощно потърпевша европейска страна - Испания - е определила 11 май за деня, в който музеите ще отворят порти за визити. Най-късната закрепена дата е в Ирландия - 20 юли.

Източник: cross.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР