България е една от двете държави в ЕС, в които

...
България е една от двете държави в ЕС, в които
Коментари Харесай

Само в България и Хърватия продажбите на нови коли растат през септември

България е една от двете страни в Европейски Съюз, в които има растеж на записаните нови коли през септември. Другата е Хърватия, сочат данните на Асоциацията на европейските автомобилостроители (ACEA).

В целия Европейски Съюз има трагичен спад на продажбите на нови коли поради новите стандарти за отработените нездравословни газови излъчвания.

Продажбите в Европейския съюз се намалиха през септември с цели 23,5% на годишна база, само че след растеж от 31,2 на 100 през август, като през деветия месец на годината бяха регистрирани нови 1 091 220 автомобила . " Това не би трябвало да е изненадващо, защото въвеждането на новия тест WLTP при започване на предишния месец провокира извънреден скок в регистрациите на нови коли през август ", показаха от асоциацията.

Агенцията ACEA означи, че през септември и петте водещи европейски автомобилни пазари са отчели солидни спадове, като най-силен е бил спада в Германия (понижение с цели 30,5%), следвана от Италия (с 25,4%), Англия (с 20,5%), Испания (със 17,0%) и Франция (с 12,8%).

Въпреки солидния септемврийски спад, в границите на първите девет месец на актуалната година регистрацията на нови коли в Европейски Съюз се усили с 2,5% до 11 951 957 броя посредством най-много мощните продажби през летните месеци след регистрираната преди този момент известна уязвимост в автомобилния бранш. От водещите пазари Испания остава водач с повишение на записаните нови коли през интервала януари - септември с 11,7%, следвана от Франция (повишение с 6,5%) и Германия (с 2,4%), до момента в който регистрацията на нови коли в Италия се сви с 2,8%, а във Англия - със 7,5 на 100.

Продажбите на нови коли в България продължиха да нараства и при започване на есента, въпреки и с по-сдържано движение, като през септември те се усилиха по отношение на година по-рано с 8,5% до 2 758 броя. Хърватия е другата единствена европейска страна, отчела покачване на регистрацията на нови коли през септември с 3,3 на 100.

За първите девет месеца на актуалната година новите коли, регистрирани в България, се усилиха с 19,7% до 26 443 по отношение на 22 098 броя за същия интервал на 2017-а година, като в процентно изражение нашата страна е изпреварена от пет от останалите 28 членове на Европейски Съюз.

Редактор: Деница Райкова
Източник: expert.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР