България е една от деветте страни, които участват във военния

...
България е една от деветте страни, които участват във военния
Коментари Харесай

Български военни в парада за Деня на Бастилията

България е една от деветте страни, които вземат участие във военния церемониал в Париж.

Той обичайно минава по бул. “Шан-з-Елизе” във връзка националния празник на Франция - 14 юли. Нашите бойци вземат участие в парада на пехотните войски, прецизира.

Традиционният церемониал в Париж във връзка френския народен празник стартира с прекосяване на авиационната група "Патрулите на Франция ", при което небето над френската столица се оцвети в синьо, бяло и алено - цветовете на френския трибагреник. Парадът се организира в стратегически миг, когато войната се завърна на европейския континент, съобщи Франс прес.

Френският президент Еманюел Макрон поздрави военните, до момента в който минаваше с боен автомобил по фамозния бул. "Шанз Елизе " под жаркото слънце, преди да се настани на формалната естрада на площад "Конкорд " в наличието на висши държавни представители.

"Да споделим огъня " е тематиката на тържествения церемониал тази година. Тази тематика съдържа в себе си три значими послания - за връзката сред армията и народа, за пламъка на Съпротивата, въплътен в облика на Юбер Жермен, последния притежател на Ордена на Освобождението, който умря предходната година и за олимпийския огън, който сега гори във Франция в очакване на Олимпийските игри в Париж през 2024 година Медалите за олимпийците и параолимпийците също ще бъдат показани през днешния ден по време на парада.

Общо към 6300 души вземат участие в парада тази година, от които 5000 са участниците в пешия марш. В парада са включени и 64 самолета, един дрон, 25 хеликоптера, 200 коня и 181 моторизирани транспортни средства.

Пешият марш в границите на парада беше открит от знамената на деветте поканени да вземат присъединяване непознати страни - множеството, от които са съседи на Русия или на Украйна - България, Естония, Литва, Латвия, Полша, Чехия, Словакия, Унгария и Румъния.
Източник: vesti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР