България е една от 26-те държави-членки на ЕС, които са

...
България е една от 26-те държави-членки на ЕС, които са
Коментари Харесай

32 страни, сред които и България, съдят Русия за геноцид. Унгария отказа

България е една от 26-те държави-членки на Европейски Съюз, които са се включили към заведеното от Украйна дело в Международния съд на Организация на обединените нации против Русия за геноцид, заяви " Дойче веле ". В желае се упорства да се признае съветската страна за отговорна, че е нарушила Конвенцията за попречване и наказване на закононарушението геноцид.

Всъщност единствената страна от Европейски Съюз, която не се е присъединила в делото, е Унгария. Но пък има няколко други страни отвън Европейския съюз, които също са подкрепили делото - Англия, Норвегия, Лихтенщайн, Канада, Австралия и Нова Зеландия.

Общо 32 страни са се включили към Украйна по това дело, което е и най-големият брой по сходно дело. В листата не участват Съединени американски щати, защото те не признават международния съд. 

Изслушването по първото дело от страна на Украйна против Русия за нарушение на две конвенции на Организация на обединените нации (Международната спогодба за битка с финансирането на тероризма и Международната спогодба за унищожаване на всички форми на расова дискриминация) стартира на 6 юни и би трябвало да завърши идната сряда (14 юни). Решението на съда се чака до края на годината или при започване на 2024 година

Източник: glasove.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР