България е единствената страна в Европейския съюз, която отбелязва официално

...
България е единствената страна в Европейския съюз, която отбелязва официално
Коментари Харесай

Почитаме Деня на спасението

България е единствената страна в Европейския съюз, която отбелязва публично паметта на своите сънародници, починали при избавяне на човешки живот

С 2-минутно безмълвие да отдадем респект към всички наши сънародници, умряли при осъществяване на своя професионален дълг и ще отбележим годишнина от трагичната гибел на доктор Стефан Черкезов. На 15 август 1963 година, 26-годишният доктор попада в жестока злополука и съумява да избави 47 души от пламнал рейс, само че вследствие на тежки изгаряния изгубва личния си живот.

В памет на неговото безсмъртно дело, по самодейност на доктор Тотко Найденов, с поддръжката на Военномедицинска академия и според Решение 1039 на Министерския съвет на Република България, през 2012 година датата 15 август е оповестена за „ Ден на спасението”. По традиция, всяка година, на този ден се организира Официална гала по отдаване на заслужена респект към всички починали българи - лекари, мед. сестри, спасители, служители на реда, пожарникари и елементарни жители, жертвали себе си, в името на специалността и живота на другите.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР