България е единствената страна, която не получава средства по плана

...
България е единствената страна, която не получава средства по плана
Коментари Харесай

Планът за възстановяване спасил от смъртна опасност енергетиката ни

България е единствената страна, която не получава средства по проекта за възобновяване и резистентност. Затова и Джевдет Чакъров, Движение за права и свободи, съобщи, че се надява през днешния ден в Народното събрание да се организира една същинска полемика.

От Движение за права и свободи са обезпокоени, че в Плана за възобновяване и резистентност липсват цели, съгласувани с националния интерес в областта на енергетиката и превоза в проекта. Чакъров сложи въпроса по какъв начин уговорката на страната ни за понижаване на излъчванията от централите в Маришкия басейн ще се отрази на служащите, защото съгласно него това значи над 4000 служащи да останат без работа. Планът е създаден като оперативна стратегия, съгласно мнението на Европейска комисия. Много от заложените планове в проекта не са аргументирани. Движение за права и свободи се притеснява, че тази година ще е нулева и за оперативните стратегии.

Асен Василев изясни, че е отстранен плана от проекта за създаване на парогазова централа като посочи, че този план е бил смъртна заплаха за българската енергийна система . Това е недоходоносен план, съгласно финансовия министър. Освен това от 7 до 10 години от построяването на централата щяло да се наложи да я затворим. Финансовият министър изясни, че би трябвало да осъществим уговорката си за понижаване на парниковите излъчвания. Това не заплашва енергийната ни система.
 МАЕ: Метановите излъчвания са по-високи в сравнение с се твърди
МАЕ: Метановите излъчвания са по-високи в сравнение с се твърди

Емисиите са с към 70% повече в сравнение с в данните, предоставени от държавните управления по света

Той увери от парламентарната естрада и че построяването на цех за акумулатори и предпазване на сила ще е на конкурентен принцип, по думите на Василев. България не желае и няма да се откаже от своята енергийна самостоятелност, безапелационен бе финансист номер едно . Обсъждането на проекта продължавало. Средства към съответни етнически общности няма да има, тъй като това създавало разделяне в обществото, съгласно него.

От Има Такъв Народ също обявиха, че недоумяват за какво текста на проекта се крие и също желаеха да го прочетат. Само ще спечелите от това, в случай че извършите този проекта забележим, сподели Виктория Василева. Планът е забележим, отговори й вицепремиерът. Няма да вършим стопански недалновидни планове, успокои още той.

Българската енергетика няма изгода от акумулатори, счита Делян Добрев от ГЕРБ. Проектът за батериите е абсурден, по мнението му и уточни компании с интерес към ВЕИ, които щели да получават грантове по проекта. Г-н Добрев, очевидно не сте внимавали в часовете по математика, захапа го Асен Василев. Закачката сред двамата е и поради обстоятелството, че и Василев,и Добрев са възпитаниците на хасковската езикова гимназия. Грантове не се дават за ВЕИ планове, изясни той. Няма компании, близки до кабинета, които да се занимават с ВЕИ, безапелационен бе в отговора си финансовия министър.
 Депутатите се скараха кой има ВЕИ, до момента в който търсят в мъглата едни 200 млн. лева
Депутатите се скараха кой има ВЕИ, до момента в който търсят в мъглата едни 200 млн. лева

От ГЕРБ станаха на крайници и приветстваха, че нямат присъединяване в бизнеса с ВЕИ
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР