„България е дестинацията, в която се обслужват преди всичко български

...
„България е дестинацията, в която се обслужват преди всичко български
Коментари Харесай

Румен Драганов: За туризма трябва политика на работа в Covid-условия

България е дестинацията, в която се обслужват на първо място български туристи . За предходната година имаме над 19 млн. пътувания на българи в България, което значи, че всеки българин е пътувал по 3,4 пъти “. Това сподели пред БНР Румен Драганов от Института за разбори и оценки в туризма.

По думите му тази година туризмът би трябвало да излезе със слоган „ Ние купуваме от вас, вие купувате от нас “ :

„ Ние храним много чужденци и много българи с артикули от Турция, Гърция и други страни. Редно е да се обърнем към българския пазар – да изкупуваме българската стока и те да имат пари, които да употребяват за почивки вътре в страната “.

В предаването „ Нещо повече “ Драганов разясни, че прогнозите са, в случай че се следва модела на „ четиринадесетата седмица “, че „ туризм ът може да разгърне цялата си мощност в средата на юни “:

„ Трябва да се приготвят редица неща – мероприятия за хотелската и ресторантската политика, по какъв начин ще има разделяне на потоците хора, настаняването, използването на асансьора, спазването на всички условия. В европейски проект се приказва за така наречен европейска карта, тези, които са минали обзор, да могат да пътуват. Важно е по какъв начин ще работи и локалната администрация, по какъв начин ще се работи и на регионално равнище “.

Според Румен Драганов „ всички стопански субекти могат да се възползват от ограниченията на държавното управление “.

„ Много от местата, които работят на сезонен режим, поддържат целогодишен личен състав, които получават заплата целогодишно. Не се чака всички обекти да стартират работа. Не е ясно по какъв начин ще започва транспортната част на обслужването. В момента личният състав не е главният проблем на туризма, а главният проблем е намиране на средства за ликвидност “, акцентира Драганов и добави:

„ Най-спешните ограничения за туризма са да бъдат подхванати неотложните дейности по основаването на политики за приемане на туристи в изискванията на ковид в течение на повече от 6 месец
Източник: cross.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР