България е държавата, която има нула миграция. Това заяви премиерът

България е държавата, която има нула миграция. Това заяви премиерът ...

Борисов: В България има нула миграция.


България е държавата, която има нула миграция. Това заяви премиерът Бойко Борисов по време на срещата си с министър-председателя на Федерална провинция Долна Австрия Йоханна Микл-Лайтнер.

Снимка: Министерски съвет

„С Йоханна сме приятели от много години, била е на нашата граница. България е държавата, която има нула миграция благодарение на всички взети мерки, спазвайки всички европейски правила“, изтъкна премиерът Борисов.
БНБ: Над 600 млн. евро са изпратени от емигранти до България Най-много пари получаваме от Германия, САЩ и Испания
Двамата политици са обсъдили бъдещето на Западните Балкани и на региона. министър-председателят Борисов отбеляза, че доброто партньорство с Долна Австрия е пример за насърчаване на по-тясно регионално сътрудничество между градове, общини и компании. По думите му има реални възможности за задълбочаване на търговско-икономическото партньорство.

Според българския министър-председател, конкретни резултати може да даде сътрудничеството в областта на цифровизацията на икономиката, внедряването на иновации и информационните технологии.
Мигранти от Северна Македония изгориха българското знаме в Австралия Недоволните протестират срещу Преспанското споразумение и промяната на името на западната ни съседка
Борисов добави, че друга сфера с потенциал е производството на резервни части и компоненти за водещи световни производители на автомобили и предприятия в сферата на услугите със значителна добавена стойност.

Източник: btvnovinite.bg