България е „дарила“ на Европейския съюз работна ръка на стойност

...
България е „дарила“ на Европейския съюз работна ръка на стойност
Коментари Харесай

Големите в ЕС имат интерес от изсмукване на кадри от България

България е „ дарила “ на Европейския съюз работна ръка на стойност 40 милиарда лева Това сподели за Радио „ Фокус “ проф. Боян Дуранкев.
Той добави, че огромните страни в съюза имат интерес от изсмукване на фрагменти от България, Румъния, Литва, Латвия, Естония и Полша. Проф. Дуранкев изясни, че е нужно засегнатите страни да потърсят обезщетения от Европейски Съюз, който би трябвало да подходи наддържавнически и да обезпечи условия, които пазарно да задържат хората в личните им страни.
„ Това би означавало доста повече вложения от европейските фондове тъкмо към тези страни. Второ, да го кажем една 13 заплата или една 13 пенсия на всички, европейска пенсия, която да се дава на всички жители, които работят в тези страни, един път годишно.
И също по този начин едно доста по-добро равнене на минимална работна заплата, последователно на междинните работни заплати. Няма нищо неприятно в това да има обща европейска минимална заплата – този въпрос е поставян нееднократно “, изясни проф. Боян Дуранкев.
Той сподели още, че България не съумява да потърси съдружници и решение на проблемите. Според него в недалечно бъдеще ще бъдат наранени бюджетите на страната, опазването на здравето и пенсионния фонд.
Източник: duma.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР