България е член на ЕС и НАТО, но това не

...
България е член на ЕС и НАТО, но това не
Коментари Харесай

Радев: България е член на ЕС и НАТО, но това не изключва развитието на интензивни отношения с Русия

България е член на Европейски Съюз и НАТО, само че това не изключва развиването на интензивни връзки с Руската федерация, съобщи президентът Румен Радев при започване на срещата си с съветския президент Владимир Путин през днешния ден в Константиновския замък в Санкт Петербург, съобщи Българска телеграфна агенция.

Нашата втора среща за подобен къс интервал е явен сигнал за новата динамичност в двустранните връзки, които се базират на дълбоки исторически, културни и духовни връзки, уточни Радев и добави, че това е сигнал, че двете страни желаят да развият тези връзки интензивно и градивно на взаимноизгодна основа.

Българският президент означи положителните връзки на равнище държавно управление и на равнище парламенти на двете страни и уточни положителните връзки в региона на културата, науката образованието, туризма. Стратегически сътрудници сме в региона на енергетиката и имаме капацитет това съдействие да се задълбочава, сподели българският президент.

Знаете, че към този момент придобихме два съветски реактора, това значи и допуска, че Русия има място в построяването на бъдещата нуклеарна централа, без значение кой ще завоюва търга за стратегически вложител, разяснява Радев. В региона на газовите доставки и пренос също имаме дългогодишно партньорство. Искам по-подробно да ви срещна с това, че България продължава да модернизира и уголемява своята газопреносна мрежа, с проекти за създаване на газоразпределителен център, газова борса, в ход е построяването на интерконектори с нашите съседи, означи той.

Руският президент Владимир Путин уточни, че връзките сред Русия и България последователно се възвръщат и добави, че започваме да използваме запасите за активизиране на двустранните ни връзки.
Източник: manager.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР