България е част от световното турне на Филип Киркоров с

...
България е част от световното турне на Филип Киркоров с
Коментари Харесай

Филип Киркоров – Краля клоун

България е част от международното турне на Филип Киркоров с шоу-спектакъла Я ( АЗ) този месец. Турнето на краля на съветската поп музика започва от Русе на 17 септември, следват – Варна, Бургас, Пловдив и София. В шоуто вземат участие 80 актьори, подбрани с кастинги от цяла Русия. На сцената, окъпана в светлина са позиционирани красиви, големи, трансформиращи се крила и LED екрани с впечатляваща визуализация. Спектакълът на Франко Драгоне е с дълготрайност 150 минути, през които феновете ще чуят одобрени шлагери и песни от новия албум на звездата.

Наричат родения във Варна артист Филип Киркоров “руския Майкъл Джаксън ”. Известно московско издание го дефинира като “краля и клоуна ” на естрадата в необятната страна. Определението е определено поради безспорния му гений, комбиниран с безбройни кавги и всемирски злословия, в които той непрекъснато се заплита.

На 30 април тази година Краля означи уместно 50-годишен празник в Кремъл. На първите редици на грандиозното зрелище бяха почитатели, другари, актьори, политици и доста други. Сред вип гостите бяха някогашната му брачна половинка Алла Пугачова с мъжа си Максим Галкин, режисьорът Никита Михалков, артистът Дима Билан, фигуристката Татяна Навка. Един от обичаните музиканти на Филип – Енгълбърт Хъмпърдинк, дойде особено в Москва, с цел да забавлява гостите на Киркоров със свои песни. На служебните места седяха бащата на Филип – музикантът Бедрос Киркоров, дружно с двете си внучета – Алла-Виктория и Мартин, които с неспокойствие чакаха появяването на звездния баща на сцената. Децата са родени от сурогатна майка в Съединени американски щати, чиято идентичност се пази в загадка. Те са приятелчета с децата на 64-годишната Алла Пугачова и Галкин, също родени от сурогатна майка. Филип постоянно е твърдял, че Алла е любовта на живота му и към момента са в прелестни връзки.

За три часа и половина Филип Киркоров показа величествен театър на международно равнище. Рекорден бюджет, стотици костюми и декори, необикновено мощен екип от режисьори, продуценти и сценографи, освен от Русия.

Първата изява на Филип Киркоров е през ноември 1985 година в предаването “Шире круг ”, където извършва изпълнява песента “Альоша ” на български език.

Още при започване на 1990-те години става прочут в Русия.

Популярност добива с няколко кавъра на български шлагери, писани от Тончо Русев, които трансформира в съветски шлагери. Сред песните са “Телефонна обич ”, известна в осъществяване на Васил Найденов, “Прегърни ме ” – на дует “Ритон ” и “Детски спомен ” – на Орлин Горанов и Кристина Димитрова. С песента “Небо и земля ” Киркоров печели гран при на състезанието “Шлагер-90 ” в Ленинград.

През 1992 година записва песента “Атлантида ”, която дава наименованието и на едноименното му шоу. Година по-късно получава наградата “Овация ” в номинацията за артист на годината, както и награда от “Златният Орфей ”.

Големият му триумф идва, откакто подписва брак с примата на съветската попмузика Алла Пугачова. Бракът им, легализиран в Йерусалим, е в действие от 1994 до 2005 година Алла, която е с 18 година по-възрастна, дава мощен подтик на кариерата му. Те остават близки другари и след приключването на брака им. Филип пее освен на най-значимите концерти в Русия и препълва неведнъж най-големите зали в Москва и Санкт Петербург, само че и се изявява в целия свят, като реализира огромен триумф в Съединени американски щати и Германия.

Артистичната му кариера се отличава с триумфални победи, кавги, влиятелни награди и осъществявания на известни международни подиуми – Медисън Скуер Гардън, Фридрихщадт палас, Гранд тиатър, Юбилеен тиатър, Тадж Махал, както и в фамозната Карнеги хол в Ню Йорк.

Филип Киркоров постоянно посещава България, другарски връзки го свързват с най-известните наши реализатори – c Катя и Здpавко от “Ритон ”, c Лили Иванова, Васил Найденов, Георги Христов, Драго Драганов, с композитора Тончо Русев.

Киркоров пее в дует с най-известните съветски поп певици – с изключение на с някогашната си брачна половинка Алла Пугачова, с която остават другари и съидейници, той сътрудничи с Маша Разпутина, Ани Лорак, Анастасия Стоцкая, даже с оперната дива № 1 в света Анна Нетребко.

Обвинен в ликвидиране

Обвинение за съучастничество в ликвидиране е предявено в Съединени американски щати против Филип Киркоров през 1994 година в Америка. Тогава той има присъединяване в огромното казино “Тадж Махал ” в Лас Вегас, благосъстоятелност на настоящия US президент Доналд Тръмп. По време на представлението го охраняват двама локални телохранителя. В началото на шоуто той се спуска по стълба в тъмното от тавана към сцената. В даден миг го осветяват прожекторите. Докато слиза обаче, светлините го заслепяват, той усеща затруднение и инстинктивно се оттласква. Оказва се, че това е бил единият от охранителите, качен също на стълбата. Човекът пада и се удря неприятно. След шест месеца умира в болница, само че не от рухването, а от инсулт. Въпреки това е заведено дело и Киркоров неколкократно дава показания. Певецът дефинира това за един от най-мрачните интервали в живота си. Похарчва големи суми за юристи. В последна сметка е разгласен за почтен.

ЗА НЕГО

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР