България е благословена с прекрасна природа, а билките, които виреят

...
България е благословена с прекрасна природа, а билките, които виреят
Коментари Харесай

8 лечебни билки трябва да присъстват във всеки дом

България е благословена с прелестна природа, а билките, които виреят на нейна територия са хиляди. От епохи нашият народ употребява даровете от природата за лечението на много болести и всяко семейство се стреми да има постоянно в шкафа най-добре познатите и известни билки.
Науката за билките е необятна, само че всеки може да си събере в подобаващото време тези, които най-често се употребяват и имат потвърден резултат при разнообразни болести.
 Билки за стоманен имунитет Билки за стоманен имунитет
Много от билките укрепват имунната система и затрудняват навлизането на вируси в тялото. Това сподели доктор Елена Лесивская, откривател в...
Стомашно-чревен тракт
За да овладеете проблеми със стомашно-чревни тракт, е добре в домашната аптечка да си набавите няколко доста познати билки.
· Дъбовата кора е чудесна при зародило инфектиране по лигавицата на стомаха или червата. Тя има свойствата на антиоксидант. Отварата от дъбова кора се подготвя елементарно. Нужна е 1 ч. л. изсушена дъбова кора. Тя се изсипва във вряща вода (1 чаша). Оставя се да ври 1 час, а по-късно се пие три пъти дневно по 1 до 2 чаени лъжици.
· Жълтият кантарион е превъзходен при гастрит, колит или диария. Той работи чудесно на храносмилателната система и обмяната на веществата.
· Лайката е третата значима билка от вашата естествена аптека. Тя е съвсем универсална. Тя успокоява, обезболява и работи противовъзпалително.
 Лечебни билки при вируси и грип Лечебни билки при вируси и грип
  В сезона на вирусите и грипа от ден на ден хора търсят метод да се предпазят дейно от тях или да се излекуват по-бързо и по-л...
Отделителна и полова система
Тук е добре да се снабдите с корен от виолетка и женско биле. Тези билки имат изявено антисептично деяние.
Подсилване на имунитета
В сезона на грипа е добре да се укрепи имунитета с пиенето на чай от шипки, малина, касис, подбел и невен. Всички тези билки набират нужното количество витамин С на организма и му оказват помощ да се бори с вирусите.
Нервна система
 Кои билки оказват помощ против болежка и възпаления Кои билки оказват помощ против болежка и възпаления
Още от древността хората употребяват билките, с цел да подобрят здравето си или да си оказват помощ по време на болест. Днес учените несъмнено са...
Ежедневният стрес и напрежение могат съществено да увредят нервната ни система. Затова е добре да се вземат ограничения авансово. Чудесни за този проблем са билките мента и валериан. Те оказват помощ за превъзмогване на безсънието и усмиряване на нервите.
Нужните ви билки можете да купите от профилираните билкови аптеки. Ако имате предпочитание, а и известна доза самообладание, потърсете информация в мрежата по какъв начин сами да си ги съберете и изсушите, с цел да може да ги употребявате през годината когато и да е.
Добре е да следите посочения период на валидност на пакетчетата или да си ги записвате, в случай че сте си ги събирали сами. Трябва да знаете, че корените се съхраняват до 5 години. Плодовете траят до 3 години, а най-малка е трайността на цветята, листата и пъпките – до 2 години.

Още от ЗДРАВЕ:

Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР