България е безспорният победител в престижната класация на един от

...
България е безспорният победител в престижната класация на един от
Коментари Харесай

Face to Face оглави вината на Централна и Източна Европа

България е безспорният победител в влиятелната ранглиста на един от най-авторитетните международни състезания - Concours Mondial de Bruxelles на десетте най-хубави виновност за Централна и Източна Европа. Потенциалът на страната ни за висококачествени виновност е изтъкнат от класацията. Там 4 от 10-те отличени виновност са точно от България. След нас с по две виновност са Румъния и Словения с и по едно за Словакия и Молдова.

Огромен принос за одобряването на България като топ дестинация в основаването на виновност има и модерната българска маза New Bloom Winery в град Съединение, която бе отличена в тази ранглиста за безспорното равнище и високо качество на произвеждане. За избата това е следващото постижение и международно самопризнание на марката Face to Face (F2F), откакто по-рано тази година, виното от немския вид Дорнфелдер донесе на страната огромен златен орден от Мондиала. В рамките на Concours Mondial de Bruxelles родната маза от Тракийската равнина съумя да прибави и други четири оценки – две златни за PIXELS Регент и PIXELS Каберне Совиньон и две сребърни за F2F Каберне Совиньон, Сира и Регент и F2F Розе.

Според винените специалисти, основали класацията за десетте най-хубави виновност от Централна и Източна Европа, през последното десетилетие виновността от района се харесват на все по-голям брой консуматори. Затова повече от всеки път актуалните ценителите на виното търсят „ перли “ от по-малко известни места, което отваря път към висококачествените източноевропейски оферти.

Набиращите известност, отглеждани у нас немски сортове като Дорнфелдер и Регент, потвърждават изрично капацитета на българския тероар и високото равнище, на което работят родните енолози. New Bloom Winery е единствената маза у нас, която работи с тези два сорта като даже немските сътрудници на производителя са учудени от резултатите, които реализират у нас тези сортове. Избата залага на нововъведенията, на особеностите на тероара и строгия надзор на всеки стадий от производството – от лозовия масив до бутилирането и съхранението на бутилките. Серията Face to Face (F2F) е кръстена на връзката „ лице в лице “ – каквото е и посланието на изображенията върху етикетите.

New Bloom Winery е единствената маза в България със лични масиви от сортовете Дорнфелдер и Регент. Популярни в Германия и към момента непознати у нас, те към този момент печелят своите почитатели. Германските сътрудници на винарната са учудени от превъзходните характерности на сортовете на почвата в България, което се дължи както на особеностите на тероара, по този начин и на опитните енолози на New Bloom Winery. Целият развой от оглеждането на лозичките до бутилиране и предпазване на виното се подлага на непоколебим надзор, което се улеснява от непосредствената непосредственост на лозята до винарната.

Серията Face to Face (F2F) е въодушевена от искреността в връзките и директната връзка „ лице в лице “. Това е и посланието на етикетите, а на нас не ни остава друго, с изключение на да се срещнем лице в лице с чаша апетитен Дорнфелдер от F2F.



(платено съобщение)
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР