България е безопасна и здравословна дестинация, спазваща всички противоепидемични мерки

...
България е безопасна и здравословна дестинация, спазваща всички противоепидемични мерки
Коментари Харесай

България има много добри перспективи като здравна дестинация на германския пазар

България е безвредна и здравословна дестинация, спазваща всички противоепидемични ограничения против COVID-19.

"Между нашата страна и Германия са открити доста положителни дипломатически връзки, а в туризма контактите са с дълги обичаи. Здравният, бално- и СПА туризмът се развиват у нас извънредно интензивно през последните години – факт, приет от интернационалните специалисти и сътрудници ". Това съобщи вицепремиерът и министър на туризма Марияна Николова на работна среща със зам.-управителя на Германо-българската индустриално-търговска камара (ГБИТК) Кармен Струк. В диалога взе участие и Сийка Кацарова, ръководител на управителния съвет на Българския съюз по балнеология и СПА туризъм

През септември 2019 година България бе включена в листата на утвърдените страни, в които амбулаторната превантивна помощ за обезпечените немски жители може да бъде поета от здравните каси, уточни министър Николова. 90 на 100 от германците имат здравна осигуровка посредством застрахователна каса, а над 2 млн. годишно употребяват амбулаторна грижа. Това е голям капацитет за българския здравен туризъм, който може да предлага услуги целогодишно за немския пазар с високо качество.

"Искаме да засилим съдействието сред Министерството на туризма и Германо-Българска индустриално-търговска камара посредством взаимни акции, включващи този тип услуги и ориентирани към немските жители. Фокусът е върху популяризирането на здравния туризъм в България, климатолечението, балнеопроцедурите, повишение на имунитета и здравния статус ", уточни още вицепремиерът.

Германските консуматори би трябвало да са сигурни, че нашите климатични условия дават доста положителни благоприятни условия за рекреация. Ще създадем тематични видеа за специалисти и туристи за огромните ни курорти като Албена, Златни пясъци, Слънчев бряг и други, където тя е добре застъпена, осведоми министърът.

Кармен Струк заяви, че със съдействието на Министерството на туризма, БУБСПА, камарата, Министерството на здравеопазването и немското Министерство на стопанската система и опазването на здравето България бе включена сполучливо в здравноосигурителния пазар на германците. При първото показване на здравния ни туризъм през юни е имало огромен интерес и 25 хиляди визити от експерти от Федералната република при запознаване с новия артикул за здравен туризъм в България. Проведени са и диалози с щатссекретаря Томас Барайс за нуждата от дейна връзка в тази тенденция. Осъществени са изявления в над 15 немски издания и предходната седмица е извършено онлайн образование в най-голямата платформа за експерти по какъв начин немските бюра да продават тези услуги. Кармен Струк предложи също през август да се организира акция за положителни вести за България - текстови известие, фотоси и видеа, които показват страната ни като сигурна и здравословна дестинация, което бе приветствано от министър Николова.

Вицепремиерът предложи да се състои и конферентен диалог сред нея и министъра на опазването на здравето на Федерална Република Германия, в който тематиката да бъде разисквана в детайли. В тази посока ще е и идната й среща с представители на немското посолство в София.

Източник: banker.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР