България е активен член на НАТО и като такъв не

...
България е активен член на НАТО и като такъв не
Коментари Харесай

България не може да бъде обект на чужди решения, каза военният министър Стефан Янев

България е деен член на НАТО и като подобен не може да бъде обект на непознати решения. Това споделя министърът на защитата Стефан Янев в изявление за Българска телеграфна агенция. Според него българските политици би трябвало да се научат да работят от позиция на нуждата от отбрана на националния интерес и неговото пробутване в благозвучие с общия интерес на равнище НАТО.

в която се разгласи срещу вероятно разполагане на спомагателни войски на НАТО на територията на България. Пред Свободна Европа от Министерството на защитата потвърдиха, че това е неговото персонално мнение "в качеството му на министър на защитата ", само че не е национална позиция към момента. Все отново тя ще бъде отстоявана от Янев "и при възникването на нужда от правенето на публична позиция на България ".

, че това не е формалната позиция на българското държавно управление по тематиката, която не е била разисквана за момента в Министерския съвет, нито с някои от сътрудниците на страната.

"Апелът ми е националната позиция да бъде задоволително добре аргументирана, съобразена с националния интерес, и несъмнено, в благозвучие с общите ползи за груповата сигурност на НАТО ", споделя Стефан Янев пред Българска телеграфна агенция.

Според министъра на защитата България има потребност от развиване на личните си качества. Той споделя, че като член на НАТО страната има ангажимент в това отношение. Според Янев без да развиваме личните си качества, няма да сме в положение да защитим националния си интерес и да отговорим съответно на това, за което сме призвани - да подсигуряваме сигурността на българските жители.

Съдбата на модернизационния план за бойни бронирани машини за Сухопътните войски би трябвало да бъде решена във допустимо най-кратък период, споделя още Янев.

"Целта ще бъде допустимо най-скоро да го стартираме - по допустимо най-хубавия метод и от законова позиция, и от позиция на отбрана на българския стопански интерес за присъединяване на български компании, в случай че не в цялостното произвеждане, най-малко в частичното произвеждане и следваща поддръжка на този вид техника ", споделя министърът.

Темата за дейностите във връзка с защитата на страните в алианса беше повдигната поради скупчването на съветски войски по границата с Украйна. НАТО и Русия, че ще има „ големи последици “, в случай че нападне Украйна. Москва отхвърля тези обвинявания и на собствен ред да ограничи наличието си в някогашните страни от орбитата на Съветския съюз..
Източник: svobodnaevropa.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР